Verslag: Eek-A-Mouse betoverde het Paard met zijn unieke reggae-klanken

Het Paard was vorige week op vrijdagavond het toneel voor een onvergetelijke reggae-ervaring met de legendarische Jamaicaanse artiest Eek-A-Mouse. De veelzijdige zanger, bekend om zijn eigen stijl genaamd "singjaying", bracht het publiek in extase met zijn kenmerkende mix van zang en deejaying. Met woorden en klanken die alleen hij kan creëren, zoals "Beedeedeedeebangbang" en "Benggengagengenggeng", liet Eek-A-Mouse zien waarom hij een icoon is geworden in de reggaewereld.

Als tiener werd ik al geïntroduceerd tot de muziek van Eek-A-Mouse door een buurman die de hele dag zijn nummers draaide. Ik leende elpees van deze bijzondere reggaeartiest en ontdekte al snel zijn unieke geluid. Pas later, ergens in de jaren negentig, zag ik hem voor het eerst live optreden in het destijds nog oude Paard van Troje. Ook dat was al een moment om nooit te vergeten.

Vorig jaar, tijdens mijn reis naar Jamaica, hoopte ik een optreden van Eek-A-Mouse bij te wonen. Tot mijn spijt ontdekte ik echter dat hij op dat moment precies in Nijmegen optrad. Maar het lot was me gunstig gezind toen ik in februari vernam dat hij zou optreden in Poppodium Het Patronaat. Zonder aarzeling kochten mijn partner en ik kaarten voor deze show, die plaatsvond in maart en waarbij Eek-A-Mouse een onvermoeibare en betoverende performance neerzette.

Mijn grote wens werd vervuld toen ik vernam dat hij nu optrad in ons eigen Paard. Hoewel ik geen toestemming had om foto's te maken, was ik verheugd dat ik samen met mijn partner dit concert kon bijwonen. Het Paard was flink vol en het publiek was duidelijk een grote groep trouwe fans. Ze kenden alle songteksten uit hun hoofd en zongen luidkeels mee met hits als "Hitler", "Ganja Smuggling" en "Rudeboy Jamaican".

Af en toe gaf Eek-A-Mouse de microfoon aan mensen in het publiek, waaronder een superfan die de teksten van de nummers zo goed kende dat Eek-A-Mouse zichtbaar ontroerd was. Het was geweldig om te zien dat hij zo'n grote aanhang heeft in Den Haag.

Wat me opviel tijdens zijn eerdere optredens was dat hij graag fans het podium op trekt. In Het Patronaat lukte dat zelfs twee keer. Het was een unieke ervaring om zo dicht bij deze artiest te zijn en ik hoopte stiekem dat het in het Paard weer zou gebeuren. Bijna tegen het einde van het concert was het zover: Eek-A-Mouse nodigde de eerste fans uit het publiek om het podium te betreden. Met een aanstekelijke energie volgde al snel een groot deel van de zaal. Echter, de organisatie van het Paard was minder enthousiast over deze spontane actie en al snel werden de fans vriendelijk doch beslist van het podium gestuurd.

De hele avond liet Eek-A-Mouse zien dat hij op 65-jarige leeftijd nog steeds een rasartiest is. Zijn motto, "I am sixtyfive but you keep me alive", klonk waarachtig door in zijn optreden. Zijn onmiskenbare en typerende sound, gecombineerd met zijn charismatische persoonlijkheid, maakten het concert tot een waar spektakel.

Het was duidelijk dat Eek-A-Mouse een diepe connectie heeft met zijn fans, zowel degenen die zijn muziek al jarenlang koesteren als de nieuwe generatie die zijn muziek ontdekt. Het Paard was gevuld met liefde en bewondering voor deze legendarische reggaeartiest.

Helaas vloog de avond voorbij en kwam het concert tot zijn einde. Het publiek schreeuwde om meer, maar Eek-A-Mouse verliet het podium met een glimlach die zijn dankbaarheid en tevredenheid weerspiegelde. Het was een avond vol energie, muzikaliteit en positieve vibes die nog lang in de herinnering van de aanwezigen zal voortleven.

Als verslaggever van Stappenindenhaag.nl kan ik met zekerheid zeggen dat het optreden van Eek-A-Mouse in het Paard een buitengewone ervaring was. Zijn tijdloze muziek, gecombineerd met zijn unieke stijl en charisma, zorgen ervoor dat hij een levende legende blijft in de reggaewereld. Het was een avond om nooit te vergeten en stiekem kijk ik al uit naar de volgende keer dat Eek-A-Mouse in het Paard komt optreden.

Martin Simonis - Stappenindenhaag.nl

Meer partyreports

clubhopping-denhaag2023--partymania-stappenindenhaag

Clubhopping Festival 2023 Partyreport

Afgelopen zaterdagnacht hadden we het genoegen om deel te nemen aan het Clubhopping Festival in...
Lees verder...
Rastaplas Zuiderpark

Rastaplas Zuiderpark Partyreport

Als liefhebber van reggae en tevens fotograaf, had ik het voorrecht om deze betoverende dag...
Lees verder...
east-techno-collective-azorra-remy-unger-partymania-stappenindenhaag

East on the Beach Partyreport

Wat een onvergetelijke avond was het bij East on the Beach in Beachclub Azorra! De...
Lees verder...
strawberryclub-hofhouse-juli2023-partymania-stappenindenhaag

Strawberry Club Hofhouse Partyreport

Het was eindelijk vrijdag 28 juli Strawberry Club was terug, en hoe! We hadden deze...
Lees verder...
nmnh-beachfestival-2023-partymania-stappenindenhaag

NMNH Beachfestival 2023 Partyreport

Het NMNH beach festival 2023 op het strand van Scheveningen was wederom een spectaculair house-...
Lees verder...
partyreport-bevrijdingsfestival-vijfmei-malieveld-partymania-stappenindenhaag

Bevrijdingsfestival Den Haag 2023 Partyr

Ieder jaar is stappenindenhaag.nl aanwezig bij het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Naast het verzorgen van...
Lees verder...
partyreport-kingsworld-2023-partymania-stappenindenhaag

KingsWorld 2023 Partyreport

Wat later dan anders, maar toch nog even een partyreport van KingsWorld 2023. Meteen de...
Lees verder...
richter-techno-partyreport-partymania-stappenindenhaag

Partyreport Technofeest Richter Paard De

Op zaterdag 18 maart was het zo ver: het nieuwe techno concept Richter vond plaats...
Lees verder...
nmnh-paard-techno-party-report-verslag-partymania-stappenindenhaag

NMNH Paard Techno Special 2023 Partyrepo

Bij een uitverkocht Paard hebben we natuurlijk wel vaker lange rijen gezien. Maar dat ze...
Lees verder...
NMNH-pierspecial-partyreport-partymania-stappenindenhaag

NMNH Pier Special 2022 Partyreport

NMMH streek zaterdag 26 november neer met een special op de Scheveningse Pier! Wij dachten...
Lees verder...
nmnh-festival-partymania-stappenindenhaag

NMNH Beachfestival 2022 Partyreport

Dit was sick! We zijn echt wel wat gewend, maar het NMNH festival was zo...
Lees verder...
palmundo-partyreport-partymania-stappenindenhaag

Pal Mundo Festival 2022 Partyreport

Een heel weekend bij Pal Mundo in het Zuiderpark als festivalfotograaf voelde als een vakantie....
Lees verder...
denhaag-outdoor-2022-verslag-partymania-stappenindenhaag

Den Haag Outdoor 2022 Partyreport

Nog steeds in de buzz van Den Haag Outdoor 2022, wow, wat een dik festival!...
Lees verder...
party-report-the-crave-festival-2022-zuiderpark-stappenindenhaag

The Crave Festival 2022 Partyreport

GE-WEL-DIG! The Crave Festival 2022 in het Zuiderpark was op alle gebieden top. Op de...
Lees verder...
tiesto2003-partymania-stappenindenhaag

DJ Tiësto in Asta 2003 Partyreport

Na in een niet al te lange rij te hebben gestaan moesten we binnen nog...
Lees verder...

#NMNH #NooitMeerNaarHuis #Scheveningen #techno #deejays #reunie #thisisthehague #denhaagstaataan #denhaag #thehague #thehaguetips #localdenhaag #thehaguehighlights #denhaagevents #thehaguefestivals #uitgaandenhaag #citytripdenhaag #citytripthehague #denhaagtips #wearethehague #dagjeuit #aggacentje #wehague #houjehaags #stappenindenhaag #partymania #goneout

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag