Bevrijdingsfestival Den Haag 2023 Partyreport

partyreport-bevrijdingsfestival-vijfmei-malieveld-partymania-stappenindenhaag

Ieder jaar is stappenindenhaag.nl aanwezig bij het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Naast het verzorgen van de portretfotografie voor de fotomuur in de VIP ruimte maken we ook foto's bij de podia, op het vrijheidsplein en op het veld. 

Onze vriendelijke collega fotograaf, Gera Nieland van Haagsallerlei, vergezelde ons op deze vijf mei naar het naastgelegen Provinciehuis voor de lezingen. Tijdens één van de lezingen luisterden we aandachtig naar Natascha, een jongedame met trotse Joodse roots, die haar aangrijpende familiegeschiedenis deelde met de zaal. Ze vertelde over haar opa, die tijdens de oorlog de meest verschrikkelijke ervaringen had meegemaakt simpelweg omdat hij Joods was. Ondanks deze verschrikkingen had hij de kracht om te overleven en verder te gaan. Na de oorlog richtte hij zelfs Nieuwspoort op. Het was een inspirerend verhaal dat ons allemaal raakte en ons eraan herinnerde dat we moeten blijven vechten voor vrijheid en gelijkheid voor alle mensen.

Weer terug op het Malieveld deden  Naast de podia zijn er op gezet festivalterrein ook meerdere gebieden te vinden. Een plein voor genodigde veteranen, een informatiemarkt van non-profit organisaties met onder andere Unicef, Amnestie International, Wehague.nl, vluchtelingenwerk, Hivos, COC Haaglanden, de Haagse Wetswinkel.
Maar ook een markt waar commerciële verkopers hun festivalspullen verkopen zoals petjes, zonnebrillen, tassen, jassen, poncho's, etc. En niet onbelangrijk de 'Anti Zonnebrand ipf50 smeerbar' van KWF, want huidkanker is nog steeds de meest voorkomende soort.

En er was ‘The Student Experience’, zoals de naam al zegt kunnen de bezoekers hier ervaren wat het studentenverenigingsleven biedt. Het gaat dan voornamelijk om de secundaire activiteiten naast studeren, zoals het verenigingsleven en sporten. Er was plek voor conversatie en informatie met betrekking tot het Haagse studentenleven. De djs lukte het al snel hier de studenten los te laten gaan op hun beats. Duidelijk was dat de studenten en vrijwilligers al vroeg aanwezig waren om dit deel van het Bevrijdingsfestival goed aan te kleden, want het zag er top uit.

De laatste twee jaar staan we ook met een bord met daarop alle festivals van het komende festivalseizoen bij The Student Experience. Omdat het Bevrijdingsfestival één van de eerste festivals is kijken er veel bezoekers hoe ze hun festivaljaar kunnen plannen. Ook ziet men dit als een goed moment om de Gone Out app te downloaden. Niet alleen voor de lineup van deze dag, maar ook om op de hoogte te blijven van alle muziek evenementen in Den Haag.

Op de grote podia was er een gevarieerd aanbod van muziekstijlen en artiesten. Van de zwoele stem van Maxine via de rock van Jett Rebel tot de Latinoklanken van Rolf Sanchez. Daarnaast was er op het Wehague podium veel rapmuziek en werd de avond afgesloten met Housequake van de dancelegendes Erick E en Roog. Maar alle artiesten wisten er een feest van te maken en het publiek in beweging te krijgen.

We genoten van een Malieveld met ca. 70.000 gezellige en enthousiaste bezoekers. Iedereen vermaakte zich luisterend naar de artiesten. Veel bij de podia, sommige in de zweefmolen of op een meegenomen kleedje op het veld. Waar op andere plaatsen in het land er flinke buien waren, bleef Den Haag gespaard van neerslag en natuurgeweld. Wel was de organisatie constant aan het monitoren en bekijken hoe de buien over het land trokken om eventueel een noodplan te kunnen trekken.

Maar het enige wat er bij de Hofstad uit de lucht kwam was de helikopter met daarin Bevrijdingsfestival ambassadrice Froukje. Zij werd met haar wapperende rode haren verwelkomt door onze burgervader Jan van Zanen. En begeleid op 'zijn' Malieveld naar 'haar' podium. Toen ze later daar ging optreden, bleken de vele fans iedere woord van haar songteksten te kennen en luid mee te zingen.

Conclusie: het Bevrijdingsfestival was weer zoals jaarlijks bedoeld echt een feest voor het hele gezin. Ongeacht leeftijd, geaardheid of afkomst. Dit is vrijheid, dit is onze vrijheid die we te danken hebben aan onze strijders en onze bevrijders.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze Gone Out app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

Martin Simonis Party-Mania / Stappen in Den Haag

Meer partyreports

clubhopping-denhaag2023--partymania-stappenindenhaag

Clubhopping Festival 2023 Partyreport

Afgelopen zaterdagnacht hadden we het genoegen om deel te nemen aan het Clubhopping Festival in...
Lees verder...
Rastaplas Zuiderpark

Rastaplas Zuiderpark Partyreport

Als liefhebber van reggae en tevens fotograaf, had ik het voorrecht om deze betoverende dag...
Lees verder...
east-techno-collective-azorra-remy-unger-partymania-stappenindenhaag

East on the Beach Partyreport

Wat een onvergetelijke avond was het bij East on the Beach in Beachclub Azorra! De...
Lees verder...
strawberryclub-hofhouse-juli2023-partymania-stappenindenhaag

Strawberry Club Hofhouse Partyreport

Het was eindelijk vrijdag 28 juli Strawberry Club was terug, en hoe! We hadden deze...
Lees verder...
nmnh-beachfestival-2023-partymania-stappenindenhaag

NMNH Beachfestival 2023 Partyreport

Het NMNH beach festival 2023 op het strand van Scheveningen was wederom een spectaculair house-...
Lees verder...
eekamouse-partyreport-reggea-paard-partymania-stappenindenhaag

Verslag: Eek-A-Mouse betoverde het Paard

Het Paard was vorige week op vrijdagavond het toneel voor een onvergetelijke reggae-ervaring met de...
Lees verder...
partyreport-kingsworld-2023-partymania-stappenindenhaag

KingsWorld 2023 Partyreport

Wat later dan anders, maar toch nog even een partyreport van KingsWorld 2023. Meteen de...
Lees verder...
richter-techno-partyreport-partymania-stappenindenhaag

Partyreport Technofeest Richter Paard De

Op zaterdag 18 maart was het zo ver: het nieuwe techno concept Richter vond plaats...
Lees verder...
nmnh-paard-techno-party-report-verslag-partymania-stappenindenhaag

NMNH Paard Techno Special 2023 Partyrepo

Bij een uitverkocht Paard hebben we natuurlijk wel vaker lange rijen gezien. Maar dat ze...
Lees verder...
NMNH-pierspecial-partyreport-partymania-stappenindenhaag

NMNH Pier Special 2022 Partyreport

NMMH streek zaterdag 26 november neer met een special op de Scheveningse Pier! Wij dachten...
Lees verder...
nmnh-festival-partymania-stappenindenhaag

NMNH Beachfestival 2022 Partyreport

Dit was sick! We zijn echt wel wat gewend, maar het NMNH festival was zo...
Lees verder...
palmundo-partyreport-partymania-stappenindenhaag

Pal Mundo Festival 2022 Partyreport

Een heel weekend bij Pal Mundo in het Zuiderpark als festivalfotograaf voelde als een vakantie....
Lees verder...
denhaag-outdoor-2022-verslag-partymania-stappenindenhaag

Den Haag Outdoor 2022 Partyreport

Nog steeds in de buzz van Den Haag Outdoor 2022, wow, wat een dik festival!...
Lees verder...
party-report-the-crave-festival-2022-zuiderpark-stappenindenhaag

The Crave Festival 2022 Partyreport

GE-WEL-DIG! The Crave Festival 2022 in het Zuiderpark was op alle gebieden top. Op de...
Lees verder...
tiesto2003-partymania-stappenindenhaag

DJ Tiësto in Asta 2003 Partyreport

Na in een niet al te lange rij te hebben gestaan moesten we binnen nog...
Lees verder...

#NMNH #NooitMeerNaarHuis #Scheveningen #techno #deejays #reunie #thisisthehague #denhaagstaataan #denhaag #thehague #thehaguetips #localdenhaag #thehaguehighlights #denhaagevents #thehaguefestivals #uitgaandenhaag #citytripdenhaag #citytripthehague #denhaagtips #wearethehague #dagjeuit #aggacentje #wehague #houjehaags #stappenindenhaag #partymania #goneout

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag