Overnachten in Den Haag

overnachten-hotel-pension-bedbreakfast-hostel-denhaag-stappenindenhaag

Overnachten in Den Haag na bijvoorbeeld Stappen in Den Haag? Logisch, want Den Haag heeft logies voor ieder budget en vaak vlakbij de uitgaansgelegenheden. Dit heeft vele voordelen: Je hoeft niet meer na te denken over je thuisreis in de nacht zelf.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
Klik hier om te adverteren op Stappen in Den Haag
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag

 

Je kunt de volgende dag nog meer van het mooie Den Haag genieten voordat je weer richting huis gaat. Denk maar aan de musea, historische gebouwen, paleizen, maar ook aan attracties zoals Madurodam of Sealife. Of lekker slenteren door de Haagse binnenstad of juist over de Boulevard. Een harinkje happen aan de Hofvijver (pas op voor de Meeuwen) of lekker lunchen bij één van de vele lunchrooms. Genieten van de oude meesters in het Mauritshuis of Kunstmuseum of alles te weten te komen en te proeven bij Museum van Kleef.


Hotels in Den Haag

Hotels in Scheveningen

V: Wij overnachten in Den Haag, maar hebben geen ontbijt gereserveerd. Kunnen we ergens 'los' ontbijten?
A: Geen probleem in Den Haag zitten meerdere horecazaken, welke gespecialiseerd zijn in ontbijt en brunch. Kijk ook eens op de ontbijtpagina. 

V: We verblijven een paar dagen in een hotel in het centrum. Is een dagje Scheveningen een optie? 
A:
Vanaf het centrum adviseren we met openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen. Dat is een ritje van ± 25 minuten met HTM tramlijn 1 of HTM tramlijn 9 richting Noorderstrand (uitstappen Halte 'Kurhaus'). Gezien de reistijd zo een middagje of avondje ook nog mogelijk moeten zijn. 

V: We verblijven een paar dagen in een hotel in Scheveningen, is winkelen in de binnenstad van Den Haag een optie?  
A: Dit is eigenlijk het omgekeerde van bovenstaande vraag. We adviseren met openbaar vervoer naar de binnenstad te reizen. Dat is een ritje van ± 25 minuten met HTM tramlijn 1 richting Delft (uitstappen Halte 'Centrum') of HTM tramlijn 9 richting Vrederust (uitstappen Halte 'Kalvermarkt'). 

V: We verblijven met kinderen in een hotel in Scheveningen, welke attracties kunnen we bezoeken?
A: Bij mooi weer dan vinden wij het strand altijd een mooie attractie. Een alternatief is miniatuurstad 'Madurodam' neem vanaf Halte 'Kurhaus' HTM Tramlijn 9 richting Vrederust (Uitstappen Halte 'Madurodam')
Bij minder mooi weer zijn er diverse overdekte attracties op loopafstand: Sealife Center en Legoland op de Boulevard. Glowgolf en Bowlen in Shopping by the sea. En een Pathé bioscoop tegenover het Kurhaus. 

V: Zijn er Haagse hotels met een spa of welness centrum?
A: Dat is helemaal afhankelijk van het soort hotel en welke faciliteiten ze hebben. Heeft het hotel 5 sterren, dan kan je daar wel vanuit gaan. Sommige 4 sterren hotels ook, maar het kan ook alleen een sauna zijn.

V: We gaan naar een concert in ‘Het Paard’ en we willen niet meer naar huis rijden is er een hotel in de buurt van deze locatie?
A: Het Paard bevind zich in het centrum. Op loopafstand zijn diverse hotels. Kijk naar hotels in de Frederik Henderikstraat, Grote Marktstraat, Spui, Hofweg en Kneuterdijk.

V: We hebben een congres in het World Forum op het Churchillplein, is er een hotel in de buurt?
A: Het World Forum heeft inpandig een hotel. Het Novotel Den Haag World Forum of het naastgelegen The Hague Marriot beide met 4 sterren. Liever eenvoudiger overnachten op 15 minuten lopen ligt het Statenhotel met 2 sterren.

V: Onze dansgroep heeft een optreden in ’Amare’ is er een hotel in de buurt?
A: Naast ‘Amare’ zit het Mercure hotel tevens is op het Spui het Boutique Hotel First City gevestigd. Op 15 minuten loopafstand zijn er in de Grote Markstraat en op de Hofweg ook nog hotels.

V: Als ik blijf overnachten in Den Haag na een avond stappen, is er de volgende dag wat te doen?
A: Dat is afhankelijk van je interesses? Maar Den Haag heeft vele winkels, musea, attracties, gebouwen en restaurants. Daarnaast is Den Haag één van de groenste gemeentes van Nederland en heeft de Hofstad ook nog eens een kustlijn van 11 KM. Wij denken voor ieder wat wils.

V: Kan ik mijn bagage al voor de check-in in het hotel parkeren en nog achterlaten na de check-out?
A: Zeker de 4 en 5-sterren hotels bieden deze faciliteit, sommige 3-sterren hotels ook. Het beste is om dit af te stemmen met de locatie.

V: Den Haag is een grote stad, kan ik een fiets huren bij het hotel?
A: Een aantal hotels hebben zeker deze mogelijkheid! Ook mogelijk is het om bij de fietsen te huren bij de Rijwielshop Station Hollands Spoor. Daarnaast staan er door heel de stad de HTM OV fietsen en ‘deel-fietsen’ van Monkey Republic (installeer de app)  

 

 

 

 

  

Ook vaak bekeken:

cafe-bar-kroeg-denhaag-pub-stappenindenhaag

Café’s en kroegen in Den Haag

Den Haag is rijk aan cafe's, bars...

Read More
live-muziek-bands-optredens-denhaag-thehague-stappenindenhaag

Live Muziek in Den Haag

Den Haag staat al jarenlang bekend als...

Read More
lekker-eten-ontbijt-lunchen-dineren-denhaag-stappenindenhaag

Uit eten in Den Haag

Bij deze een makkelijk overzicht van het...

Read More
cocktailbar-longdrink-shaker-denhaag-stappenindenhaag

Cocktails in Den Haag

Den Haag is dè stad om cocktails...

Read More
beachclubs-strandpaviljoen-strandtent-denhaag-thehague-stappenindenhaag

Beachclubs van Den Haag

Den Haag heeft de langste kustlijn van...

Read More
danceclubs-denhaag-thehague-stappenindenhaag

Danceclubs in Den Haag

Er zijn een aantal danceclubs in Den...

Read More

© 2021 Stappen in Den Haag - Alle rechten voorbehouden.

Stappen in Den Haag is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op deze website en eventuele schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Deze lijst met restaurants in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door ons team van vrijwilligers. Heb je de indruk dat informatie incorrect of onvolledig is? Gelieve een mail te sturen met daarin wat volgens jou aangepast moet worden.