Live Muziek in Den Haag

Den Haag staat al jarenlang bekend als Popstad nummer 1. Dit komt natuurlijk door de grote popcultuur in de Hofstad en de vele poppodia. Maar ook door de grote artiesten en bands uit Den Haag. Denk aan bands als Shocking Blue, The Golden Earring, Hallo Venray, Kane en Di-Rect. Maar ook aan artiesten zoals Harrie Jekkers en Anouk. In principe is er ieder weekend en soms ook door de weeks een artiest of een band live te beluisteren. Hou onze agenda goed in de gaten voor de leukste evenementen.

PODIA

amare-logo-spui-denhaag-stappenindenhaag

Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Amare

Regelmatig live muziek

In Amare is er altijd wat te doen. In een steeds diverser wordende stad en samenleving zet Amare in op een veelkleurig programma, op inclusiviteit en op ontmoeting. Amare brengt de mooiste muziek en dansvoorstellingen en wordt een huis voor heel Den Haag. Je ziet er de wereldtop, maar ook prikkelende Haagse initiatieven op divers gebied: van urban tot yoga of spoken word. Ook is Amare de plek waar je elkaar ontmoet voor een kop koffie, lunch of diner.

in-het-koorenhuis-cultureel-gebouw-live-muziek-optreden-podium-theater-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

In het Koorenhuis

Soms live muziek

Het koorenhuis werd in classicistische stijl als korenbeurs gebouwd in 1662-1663. Het was een gebouw waar koren werd opgeslagen en verhandeld. Voor het ontwerp was waarschijnlijk Urbanus Talibert van Yperen verantwoordelijk. Naast architect was hij ook kunstschilder en een van de oprichters van de Confrérie Pictura. Dit was een genootschap van kunstenaars (1656 – 1849) die gebruik maakten van het korenhuis om te vergaderen en elkaars kunst te beoordelen. In het Koorenhuis ondersteunt en initieert een verscheidenheid aan culturele, maatschappelijke en zakelijke activiteiten en evenementen. Bij deze activiteiten staan cultuurbeleving, creatieve uitwisseling en talentontwikkeling voor jong en oud centraal.

musicon-poppodium-live-muziek-optreden-podium-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Musicon

Minimaal 3 dagen per week live muziek

Musicon is een muziekcentrum gelegen aan de Soestdijksekade in Den Haag. Al jaren is Musicon een ontmoetingsplaats voor muzikanten en muziekliefhebbers. 364 dagen per jaar is het café Musicon geopend.  De muziekgenres variëren van salsa tot metalcore en van akoestische jamsessies tot extreme industrial trance-dubstepfestivals. Het podium van Musicon heeft voor bijna alle bekende Haagse bands als opstapje gediend. Vaak lopen hier boekers en programmeurs rond om nieuw talent te scouten, maar die inmiddels bekende bands komen hier gelukkig ook nog steeds terug.

paard-poppodium-uitgaan-stappen-deejay-edm-danceclub-den-haag

Prinsegracht 12
2512 GA Den Haag

Paard Poppodium

Regelmatig live muziek

Het Paard Poppodium (voorheen Paard van Troje) staat sinds begin jaren '70 van de vorige eeuw bekend als dé poptempel van Den Haag. Op het grote podium hebben al heel wat binnen- en buitenlandse artiesten gestaan. Meestal voor een uitverkochte zaal met uitzinnige fans. Het geluidssysteem van het Paard is één van de beste van Nederland voor alle muzieksoorten. De grote zaal heeft op twee etages een mooie balkon galerij, daarnaast is er een kleine zaal met ook een balkon. Een complete zaal met veel mogelijkheden qua geluid, indeling en licht.

popradar-gebouw-live-muziek-optreden-podium-haagse-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Burgemeester Hovylaan 12
2552 AW Den Haag

Popradar

Regelmatig live muziek

Popradar Den Haag (voorheen HPC of Haags Pop Podium) is een Haagse organisatie die zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen Den Haag. Zo beheren ze de grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag voor artiesten en bands. Daarnaast creëeren ze nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten.

saturnus-live-muziek-scheveningen-ymca-optreden-podium-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Keizerstraat 58
2584 BK Scheveningen

Saturnus Live Music

Iedere zaterdagavond live muziek

In het hart van Scheveningen op namelijk in de bekende Keizerstraat, organiseert Saturnus elke zaterdagavond een avond met livemuziek in het gebouw van YMCA Scheveningen. In de twintig jaar dat Saturnus bestaat is het uitgegroeid tot een volwaardig poppodium, met een uitgebreide en professionele backline en behoren we tot de besten van Den Haag.

MUZIEKCAFE'S

crazy-piano-scheveningen-boulevard-pianobar-pianist-rode-vleugel-muziekcafe-podium-live-muziek-optreden-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Strandweg 21
2586 JK Den Haag

Crazy Piano's

Iedere dag live muziek

Crazy Piano's, wie kent het niet. Zeven dagen per week live muziek tot in de vroege uurtjes vermaken. Centraal in dit muziekcafé staan de knalrode piano's. Creatieve pianisten of eigenlijk muziekale entertainers van over de hele wereld spelen pop, rock, evergreens en meezingers. Heb je een favoriet nummer? Vraag het gewoon aan, want deze artiesten kunnen echt alle spelen. Crazy Piano's heeft cocktailbars, een verwarmd terras, meerdere dansvloeren en een loungegedeelte.

Wat weinig mensen weten is dat Crazy Piano's ook een volwaardig restaurant is. Zo zijn er diverse menukaarten voor lunch en diner.  Van een hapje bij een drankje tot een complete maaltijd met grillgerechten.

cafe-de-gekke-geit-lutherse-burgwal-centrum-muziekcafe-podium-live-muziek-optreden-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Lutherse Burgwal 5
2512 CB Den Haag

De Gekke Geit

(Bijna) dagelijks live muziek

De receptie van Hostel De Gekke Geit is ook een café. 's Avonds kun vrijwel elke dag genieten in deze gezellige bar van gratis livemuziek op hoog niveau. Op dinsdag singersnight, op woensdag blues, donderdag gypsy jazz, vrijdag en zaterdag diverse bands en dj's en op zondag jazz and jam. Een perfecte plek om uit te gaan voor zowel reizigers en Hagenaars! Ook is De Gekke Geit door 'Het Platform Den Haag Studentenstad' verkozen tot de beste studentenkroeg van Den Haag. Dit komt mede omdat er in het hostel veel mensen uit verschillende landen die alleen reizen verblijven. In combinatie met de mensen uit Den Haag, geeft dat een gezellige mix. Iedereen met elkaar omdat ze aanspraak zoeken of meer over de stad te weten willen komen. Dat onder het genot van bijvoorbeeld een Gekke Geit pilsje op de tap en meer dan veertig artisinale bieren op fles met meerdere Haagse toppers.

het-hoekpandje-live-muziek-podium-optreden-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Oude Molstraat 13B
2513 BA Den Haag

Het Hoekpandje

Regelmatig live muziek

Gezellig bruin cafe gelegen midden in het Hofkwartier op de hoek van de Papestraat en de Oude Molstraat van Den Haag

Vroeger vooral bekend als dartcafe waar bekende darters van "All over the World" hun pijlen hebben geworpen.

Nu naast Dartcafe ook een gezellig muziekcafe waar regelmatig LIVE muziek te horen is. In het hoekpandjes zijn akoestische optredens (zonder drummer) mogelijk. Hierdoor worden er ook regelmatig bluessessies gehouden met

muziekcafe-de-paap-papestraat-podium-live-muziek-optreden-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Papestraat 32
2513 AW Den Haag

De Paap

Altijd live muziek op donderdag, vrijdag en zaterdagavond

Een dikke 20 jaar geleden alweer begint de geschiedenis van muziekcafé de Paap nieuwe stijl. Een rock georiënteerd muziek café met een podium waar bandjes hun kunsten kunnen laten zien. In Den Haag blijkt dit een gouden greep daar er op dat moment niet of nauwelijks middelgrote podia te vinden zijn. Steeds meer bandjes vinden hun weg naar muziekcafé de Paap. Waaronder divers talent. Het blijkt achteraf een kweekvijver te zijn voor de muziek scene in Den Haag waar beginnende en gevorderde bands graag hun kunsten vertonen voor een altijd enthousiast publiek.

Sponsors merkten dit ook op en het duurde niet lang voordat de eerste grote evenementen zich aan dienden. Zo besloot de toenmalige brouwerij de televisie registratie van ‘de Vrienden van Amstel live’ te laten plaatsvinden in De Paap. Het was een groot succes. Diverse Nederlandse artiesten vertoonden er hun kunstjes. En muziekcafé de Paap stond landelijk op de kaart. Met het doorbreken van achtereen volgens Anouk, Billy the Kid, Kane en Direct stond De Paap en daarmee ook de hele Haagse popscene weer in de spotlights. Den Haag was op muziekgebied weer een macht die meetelde!

paard-cafe-prinsegracht-muziekcafe-podium-live-muziek-optreden-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Prinsegracht 10
2512 GA Den Haag

Paard Café

Regelmatig live muziek

Elke week staan er weer nieuwe bands op het podium van het Paardcafe. Kom kennis maken met aanstormend talent of met een gevestigde band in een intieme sfeer. Het Paardcafé is die kleine gezellige muziekkroeg, die je eenmaal binnen laat vergeten dat hij aan het grote Paard vast zit. Kom gewoon een drankje drinken of test je muziekkennis iedere derde vrijdag van de maand.

september-grotemarkt-restaurant-muziekcafe-podium-live-muziek-optreden-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Grote Markt 26
2511 BG Den Haag

September

Regelmatig live muziek

Een gezellig café-restaurant aan de Grote Markt waar ‘s avonds regelmatig sessies met jazz-muziek of akoestische acts op het podium staan. In het weekend wordt het een gezellige drukte met op twee verdiepingen etende, drinkende en dansende mensen.  Een stijlvole plek om doordeweeks overdag rustig een krantje te lezen met een goede kop koffie. Maar ook om af te spreken met een zakelijke afspraak of een biologisch glas wijn drinken met je vrienden.

Op de Mediterraanse menukaart verse streekgerechten. Denk hierbij aan sandwich geitenkaas, gegrilde paprika en balsamicostroop, een artisjokkensalade. Of de moules frites, een malse steak of in roomboter gebakken vis. Ook vegetariërs zijn welkom voor een zwarte bonenburger of de beroemde ‘Vega kipsaté’. September heeft een goede wijnkaart.

de-zwarte-ruiter-grandcafe-grotemarkt-podium-live-muziek-optreden-bands-artiesten-uitgaan-stappen-in-den-haag-070

Grote Markt 27
2511 BG Den Haag

De Zwarte Ruiter

Regelmatig live muziek

De Zwarte Ruiter begon in de jaren ’80 als een kraakcafé en groeide in de bijna 40 jaar die volgden uit tot de bekendste kroeg van Den Haag. Behalve een grandcafé is het ook een poppodium en niet te vergeten een restaurant met lekkere duurzame en biologische gerechten. Centraal gelegen op de Grote Markt in het hart van de stad, verwelkomen we de vele gezichten van Den Haag aan onze bar. Van ochtendkoffie tot nachtbrakerij.

Stappen in Den Haag is niet aansprakelijk voor eventueel onjuiste informatie op deze website en eventuele schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Deze lijst met Danceclubs in Den Haag is met uiterste zorg samengesteld door het team vrijwilligers. Heb je de indruk dat de gegeven informatie incorrect is? Gelieve een mail te sturen met daarin wat volgens jou aangepast moet worden. 

Ook vaak bekeken:

danceclubs-denhaag-thehague-stappenindenhaag

Danceclubs in Den Haag

Er zijn een aantal danceclubs in Den...

Read More
overnachten-hotel-pension-bedbreakfast-hostel-denhaag-stappenindenhaag

Overnachten in Den Haag

Overnachten in Den Haag na bijvoorbeeld Stappen...

Read More
cocktailbar-longdrink-shaker-denhaag-stappenindenhaag

Cocktails in Den Haag

Den Haag is dè stad om cocktails...

Read More
lekker-eten-ontbijt-lunchen-dineren-denhaag-stappenindenhaag

Uit eten in Den Haag

Bij deze een makkelijk overzicht van het...

Read More
cafe-bar-kroeg-denhaag-pub-stappenindenhaag

Café’s en kroegen in Den Haag

Den Haag is rijk aan cafe's, bars...

Read More
beachclubs-strandpaviljoen-strandtent-denhaag-thehague-stappenindenhaag

Beachclubs van Den Haag

Den Haag heeft de langste kustlijn van...

Read More