Clubhopping Festival 2023 Partyreport

clubhopping-denhaag2023--partymania-stappenindenhaag

Afgelopen zaterdagnacht hadden we het genoegen om deel te nemen aan het Clubhopping Festival in Den Haag, een opwindend initiatief om de diverse clubs en muziekcafés van de Hofstad te ontdekken. Dit evenement blijkt niet alleen een geweldige gelegenheid te zijn voor nieuwkomers in Den Haag, zoals expats en recent aangekomen studenten, maar ook voor alle liefhebbers van het uitgaansleven die op zoek zijn naar nieuwe en bestaande hotspots in de stad.

Maar wat houdt het Clubhopping Festival precies in? Nou, het is vrij eenvoudig. Met een gratis polsbandje krijg je toegang tot bijna 20 clubs en danscafés in Den Haag. De deelnemende locaties kunnen van jaar tot jaar variëren, maar dit jaar waren onder andere Havana, Bleyenberg Rooftop, Rootz, Gabors, Paard, Millers, Club Gewoon, Roooms, De Gekke Geit, La Rumbantela en The Grey Space van de partij, allemaal met een opwindende programmering.

Een van de andere voordelen van het Clubhopping Festival is dat je als deelnemer met je polsbandje gratis gebruik kunt maken van verschillende vervoersopties, zoals de hop-on-hop-off trein, tuktuks en shuttles, om snel en gemakkelijk van de ene locatie naar de andere te gaan.

Dit concept is geïnspireerd door vergelijkbare evenementen in steden als Antwerpen en Rotterdam, maar het is geweldig om te zien dat Den Haag al zijn vierde editie viert. Als Party-Mania, stichting ter promotie en bevordering van het uitgaansleven in Den Haag zijn we bijzonder verheugd. Zoals onze slogan luidt: "Den Haag Bruist, je moet alleen weten waar." Hierin speelt onze handige GoneOut Uitgaansapp natuurlijk een grote rol. Maar het fysiek meegenomen worden naar verschillende locaties is natuurlijk een ongekende ervaring. De rest van het jaar kan je gebruik maken van de app op je smartphone.

Naar onze mening is het Clubhopping Festival een fantastische gelegenheid om de stad te verkennen. Hoewel we natuurlijk alle locaties al kennen, was het toch verfrissend om overal even binnen te gaan, foto's te maken en met mensen in contact te komen. De avond bracht ons naar allerlei plekken, van de levendige sfeer van Havana met zijn Latinklanken tot de stijlvolle ambiance van de mooie Rooms Socialclub en Club Gewoon die net zijn  deuren opende. We keken ook rond in de kelder van The Grey Space, maar door de rook was foto's maken hier onmogelijk. Ook bij Millers op het Plein en Rootz in de Grote Marksstraat kregen we een warm onthaal. Bovendien maakten we kennis met La Rumbantela, een nieuwe salsaclub boven de Paap in de Papestraat. De finale in onze clubtour het Paard, waar het houseconcept Zeus de rest van de avond tot een wild feest maakte.

We besloten de avond op de traditionele (Haagse) stappersmanier, namelijk met een overheerlijke ouderwetse shoarma bij King David (een absolute aanrader) in de Herenstraat. Om nog een beetje na te kletsen als twee promotors van het Haagse uitgaansleven onderling en te fantaseren over de editie van 2024. Zoals wij al een jaar of 20 roepen heeft Den Haag veel te bieden op het gebied van uitgaansleven en het Clubhopping Festival is een geweldige manier om dat te ontdekken.

Tevens kwamen we op het idee van 'Beachclubhopping', wat wellicht een interessante manier zou kunnen zijn om het strand-(feest)-seizoen te openen bij de Beachclubs. Gezien de efficiënte organisatie van Clubhopping, zouden ze wellicht ook in staat zijn om dit evenement neer te zetten.

Martin Simonis & Richard Kanters