The Crave Festival 2022 Partyreport

party-report-the-crave-festival-2022-zuiderpark-stappenindenhaag

GE-WEL-DIG! The Crave Festival 2022 in het Zuiderpark was op alle gebieden top. Op de eerste plaats de muziek, want hier kwamen we natuurlijk voor. Eigenlijk was er voor ieder wat wils. Onze smaak lag voornamelijk bij de mainstage en in de HÖRtent, waartussen we makkelijk konden ‘pendelen’ door de ‘cross over brug’ bij HÖR gingen we los op de beats van Black Cadmium, genoten van de liveset van de Haagse helden Spekki Webu b2b Jeans. Maar we werden verrast door de energieke set van Estella Boersma. De tegenwoordig in Berlijn residerende Estella is echt een talent en stond geweldig te knallen. Maar ook Cem en Ki/Ki zette een lekkere set neer. Op mainstage kon helaas Ben Sims niet draaien door problemen op de luchthaven. Maar Marco Shuttle, Stranger, Dinero rekte hun sets op. De op het laatste moment toegevoegde en voor ons onbekende Rødhåd draaide lekker en zette een stevige set neer. Jeff Mills behoeft geen krans voor zijn knallende Detroit beats en was natuurlijk een waardige afsluiter. Hij is in staat om je in hogere sferen te brengen waar je ook staat op het veld.

Als kritische bezoekers viel ons op hoe schoon het terrein bleef, dit kwam waarschijnlijk mede door het statiegeld op de flesjes en bekers. Maar ook zagen we geregeld personeel en bezoekers de enkele toch op het gras belandde rommel weggooien in de vele containers. En dat zegt meteen wat over de bezoekers van The Crave Festival, wat een super relaxed music minded publiek. We spraken mensen vanuit heel Europa, puur aanwezig voor een bepaalde dj of muziekstijl. Maar ook de naam die inmiddels dit festival wereldwijd heeft trekt veel bezoekers. Daarnaast waren er veel Duitse muziekliefhebbers die speciaal voor hun Berlijnse online radiostation HÖR waren meegereisd. Maar naast onze Oosterburen waren ook de Zuiderburen goed vertegenwoordigd. En natuurlijk bezoekers van door heel Nederland.

We bezochten in het verleden o.a. Extrema Outdoor, Mysteryland, Dancevalley, WTTF en Awakenings en automatisch ga je toch vergelijken. Maar waarvan wij op alle andere festivals dachten, dit zou beter kunnen was het op dit evenement precies beter gedaan. Ook leek de hele productie en communicatie soepel te verlopen. Het was duidelijk dat iedereen goed wist wat zijn taak was en dat spreekt van een goede organisatie. Ook was al het personeel van beveiliger tot stagemanager vriendelijk tegen iedereen. En als laatste viel ons op dat er zelfs tegen het einde geen vervelende dronken bezoekers waren. Iedereen verliet netjes het terrein zonder problemen, waarschijnlijk na een afterparty in de PIP of het Paard of misschien naar hun hotel of huis. Gedurende de gehele dag hadden we constant positieve kippenvel door de trots dat een dergelijk goed festival in ons eigen Den Haag plaats kan vinden.

Martin en Richard Stappen in Den Haag

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag