THE HAGUE EXPLAINED BY 300 STUDENTS

Den Haag is de snelst groeiende studentenstad van Nederland. Met bijna 30.000 studenten, 7 hogescholen, 3 universiteiten en bijna 500 kroegen is het een stad met de wind fier in de zeilen.
Hoe sterk we ook gaan, de Corona pandemie heeft ook ons zand in de ogen gestrooid.  Zoals ieder stoer zeemansvolk zou doen, zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten, we hebben de koers gewijzigd en zijn volhoudend op volle kracht.

Helaas dus geen stedelijke studnetenintroductie dit jaar op het Lange Voorhout… Gelukkig hebben onze studenten een alternatieve manier gezocht om de nieuwe Haagse studenten welkom te heten.  Op de website Study in The Hague, de site waarop alle elementaire informatie van studenten is uitgewerkt, zijn vlogs van ouderejaars studenten geplaatst die nieuwe studenten laten zien hoe je deze stad te lijf moet gaan. In totaal hebben daar 300 studenten op enigerlei wijze een bijdrage aan geleverd. Een niet mis te verstane prestatie in tijden van isolatie en onwetendheid over het virus. Heel de infrastructuur van Den Haag is door deze aanpak zo goed en zo kwaad als het ging in beeld gebracht in samenwerking met twee filmmakers. De facetten wonen, werken, welzijn, sport, academies, uitgaan, ect. Als komt uitvoerig in beeld. Het mooie is ook dat vanuit de Gemeente Den Haag zowel de wethouder van Onderwijs als ook de burgemeester een steentje hebben bijgedragen in het welkom heten van onze nieuwe studenten.

Want in Den Haag, deze mooie stad met 9 kilometer strand, 19 musea, 14 theaters en 4 bioscopen is er altijd wat te beleven, onder alle omstandigheden. Ontdek in de vlogs van de ouderejaars studenten waar je moet zijn, wat je zeker moet meemaken en wie er toe doen in deze stad van vrede, recht en veiligheid.

Check: www.studyinthehague.com

Check Stappen in Den Haag: UitAgendaNieuwsAdressenBeachclubsDanceclubsLive Muziek

Donderdag 27 augustus 2020 worden tussen 16:00 en 17:00 uur de vlogs en persoonlijke video’s van studenten in première gebracht in de grootste zaal van Pathé Spuimarkt. Helaas alleen te bezoeken door genodigden en de studenten en studentenverenigingen die hebben meegewerkt aan deze mooie productie.
Na afloop zullen de video’s ook ingezet worden in het bereik naar de studenten van alle hoger onderwijsinstellingen van Den Haag.

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag