Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

BinnenUIT Festival in meer dan 30 culturele instellingen

3 min read

Tijdens de aftrap van het Haagse Cultuurseizoen op 4, 5 en 6 september zetten meer dan 30 culturele instellingen de deuren open. Bezoekers kunnen zelf een selectie maken uit het bomvolle programma en een mooie route samenstellen. Dit jaar geen podia op het Lange Voorhout, maar in huis bij de mooiste theaters, musea en podia die Den Haag rijk is. 

Programma
Op vrijdagavond trappen de Cultuurankers af. Deze theaters en bibliotheken brengen cultuur in Haagse stadsdelen, zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij. Een greep uit het programma: Aymar Torres en Jennifer Ewbank in Muzee Scheveningen, een veelzijdig programma met oa Holland Dance Festival en Herfstfest in Theater Dakota en Torenconcerten in Theater de Vaillant.

Zaterdag kunnen cultuurliefhebbers van ’s ochtends tot middernacht hun hart ophalen. In de Nieuwe Kerk zijn er previews van o.a. Iris Hond, het Residentie Orkest en Lavinia Meijer. In het Koorenhuis is een divers programma voor jong en oud met samenwerkingspartners ProJazz, Guap en Haagse Makers. Tong Tong Fair presenteert een verrassend concert op het carillon van de Grote Kerk en de Koninklijke Schouwburg heeft een gevarieerd programma met ondermeer een Liefdesverklaring van Romana Vrede en muziek van Glen Faria. PAARD biedt vrijdag én zaterdag een coronaproof muzikaal avontuur met o.a. Queen’s Pleasure, The Stangs en G.O.D.

Zondag starten de jongste bezoekers de dag met Peuterdans in het Zuiderparktheater. Daarna kunnen families blijven hangen voor percussieworkshops of sportles voor ouders. In Het Haags Historisch Museum kan worden geluisterd naar de waargebeurde oorlogsverhalen van storytellers. Bij Stroom Den Haag halen bezoekers een plattegrond met waarin 150 highlights van kunstwerken in de openbare ruimte staan opgenomen. De Kloosterkerk biedt een muzikaal programma met een orgelconcert van Daniel Rouwkema en het uit vijf Hongaarse zangers bestaande Quintet M. In Onze Ambassade krijgen bezoekers verschillende performances te zien tijdens een ontdekkingstocht door het gebouw, met o.a. Genevieve Murphy & Andy Moor en Tzitzifriki.

Omdat een Cultuurmarkt op het Lange Voorhout er dit jaar niet in zit, is de Online Cultuurmarkt gelanceerd. Kunstcentra, amateurgezelschappen en muziekscholen presenteren zich hier en laten zien welke cursussen en workshops worden aangeboden.

Boek je bezoek
Boeken is noodzakelijk om een veilige editie van het UIT Festival te garanderen. Iedere instelling heeft zich de afgelopen tijd ingericht om coronaproof te werken en publiek te ontvangen. Een bezoek moet van te voren worden geboekt door een ticket aan te schaffen of een mailtje op te sturen. Daarnaast is het ook van belang dat bezoekers de richtlijnen van de instellingen en het RIVM volgen.

Om bezoekers een handje te helpen, wordt er op een plattegrond van Den Haag inzichtelijk gemaakt waar kan worden genoten van kunst en cultuur. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld vertrouwde theaters combineren met verrassende kunstcentra, of ontdekken wat er in de eigen wijk allemaal te doen is. BinnenUIT is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse cultuurklimaat te ontdekken dat ook in tijden van corona veel te bieden heeft.

4, 5, 6 SEPTEMBER 2020

OPEN HUIS BIJ DE CULTURELE INSTELLINGEN VAN DEN HAAG:
Dakota, PAARD, De Nieuwe Regentes, Muzee Scheveningen, DiamantTheater, Bibliotheek Nieuw Waldeck, Nieuwe Kerk, In het Koorenhuis, Grote Kerk, Onze Ambassade, Theater de Vaillant, Korzo, Koninklijke Schouwburg, Nationaal Monument Oranjehotel, Kunstmuseum, Dégradé, Rabarber, Zuiderparktheater, Stroom Den Haag, Greyspace in the Middle, Bibliotheek Leidschenveen | Ypenburg, Bibliotheek Loosduinen, Kloosterkerk, Marcello’s, Poppodium Aan Zee, Laaktheater, Beweigi, Zeeheldentheater, Rijswijkse Schouwburg, Haags Historisch Museum, De Mussen.

WWW.UITFESTIVALDENHAAG.NL

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag