Zomerconcert Residentie Orkest terug op agenda in Zuiderparktheater

Zondag 1 september, Symphony in the Park, kaartverkoop is gestart. 

Het Haagse zomertheater en het Residentie Orkest slaan ook dit jaar de handen ineen voor een avondvullend Zomerconcert. Op zondag 1 september ontmoeten zonneschijn en zomerse klanken elkaar. Het Zuiderparkzomerconcert verbindt jong en oud, klassiek en luchtig, buurt en stad. Laat je meeslepen in een betoverende avond vol muziek en liefde, omarmd door de stad. Neem in het park plaats tussen je stadsgenoten, en ontdek hoe luchtig, dramatisch én flirterig klassieke muziek kan zijn. Het Zuiderparkzomerconcert brengt heel Den Haag samen in hartje zomer. Kaartverkoop is gestart via Zuiderparktheater.nl.  

Het Zomerconcert staat dit jaar in het teken van romantiek en drama. Tsjaikovski schreef zijn Ouverture-fantasie over het beroemdste liefdeskoppel ter wereld: Romeo en Julia. Met de uitgestrekte klanken van althobo en altviolen voel je een onrustig verlangen ontluiken, terwijl de hoorns, hartverscheurend zuchtend, hun tegenstem laten horen – een melodie waarin je kunt verdrinken. Ervoor wordt je hart gelukkig ook verlicht, met de traditioneel speelse Hongaarse klanken van Zoltán Kodály met zijn meesterwerk Dansen uit Galanta en klinkt als opening het bruisende Carnaval van Dvořák. Dirigent Kerem Hasan verbindt deze avond generaties en muziekstijlen onder de zwoele Haagse zomerhemel.

Het Zuiderparkzomerconcert is onderdeel van Symphony 2030 – RO in de Wijk, een initiatief van het Residentie Orkest. Onder de vlag RO in de Wijk verbindt het orkest jong en oud, buurtbewoners en de stad met de kracht van muziek.

Speeltijden
18.30 uur – Zuiderparktheater open
19.30 uur – Concert
20.30 uur – Einde concert

Prijzen
€ 14,- in voorverkoop incl servicekosten. Plaatsen zijn op basis van vrije zit.
Voor mindervaliden is beperkt plek beschikbaar. Reserveer hiervoor inclusief begeleider een tickettype ‘Mindervaliden’. Ooievaarspas 50% korting!

meer informatie en kaartverkoop: Zuiderparktheater 

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play. Daarnaast kan je in de GoneOut app de timetable van de dag zelf zien.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag