Rewire x Korzo #21 + #22

De Rewire x Korzo concertserie krijgt deze herfst een vervolg met twee nieuwe edities. Op vrijdag 29 september presenteert Midori Takada een uniek concert rondom vroege Japanse korte films uit het Meiji-tijdperk. Op zaterdag 25 november volgt Nivhek (Liz Harris) met het project ENGINE, een nieuwe show met een film van Takashi Makino. Die avond zal ook Rachika Nayar het podium betreden. De kaartverkoop is nu gestart.

Iedere lente dompelt Rewire Den Haag een lang weekend onder in de spannendste en meest avontuurlijke muziek, met internationale artiesten en zelfs Grammy-winnaars op het programma. Gelukkig hoef je nooit een heel jaar lang te wachten tot Rewire terugkeert: tijdens de Rewire x Korzo-avonden serveren we je een stukje Rewire in Korzo. Van ambient tot hedendaags klassiek en van elektronisch tot performance: een must voor iedere avontuurlijke muziekliefhebber. Deze 21e editie zie je de Japanse componist en percussionist Midori Takada met een bijzonder soundtrackproject.

Japan on Film is een nieuw project van de gevierde componist en percussionist Midori Takada, waarvoor ze soundtracks maakte bij een aantal zeer oude Japanse films. Films die dateren tot 1901 en die onlangs gerestaureerd zijn en tot de BFI National Archive van Japan behoren, met beeldmateriaal dat een uniek inkijkje geeft in het keizerlijke Meiji-tijdperk van Japan. Straatbeelden van Tokyo, Osaka en Kyoto komen voorbij, maar ook het dagelijks leven van Japanners in die tijd. Takada begeleidt deze beelden met een mix van marimba, snare, een ceremoniële gong en spoken word.

vrijdag 29 september – start: 20.15 uur
Rewire x Korzo #21: Midori Takada presents Japan on Film + more t.b.a.
Korzo, Prinsestraat 42, Den Haag
Tickets

Tijdens de 22e editie van Rewire x Korzo op zaterdag 25 november presenteren we de Amerikaanse componist Rachika Nayar en de muziekinstallatie ENGINE van Nivhek, die je beter kent als Liz Harris (Grouper).

Liz Harris is een graag geziene gast op Rewire: ze speelde vorig jaar nog als Grouper op het festival. Nu komt ze opnieuw naar Den Haag, maar dan onder haar andere alias Nivhek. Als Nivhek verkent ze de grenzen van ambient en werkt ze multidisciplinair: voor de liveshow ENGINE maakte filmmaker Takashi Makino een film. ENGINE is geïnspireerd door treingeluiden en motorgebrul tijdens dragraces, waar auto’s vanuit stilstand zo snel mogelijk optrekken. In combinatie met synths en andere elektronica neemt ook ENGINE weer een unieke plek in binnen Harris’ oeuvre.

Rachika Nayar is een Amerikaanse muzikant en componist die vorig jaar grote indruk maakte met de release van haar tweede album Heaven Come Crashing. Als geen ander weet Nayar tijdens haar liveshows de overdonderende beleving van een rave te laten versmelten met fluweelzachte ambient. Een bijzondere combinatie: tijdens Nayar’s shows voel je zowel de intensiteit van een volle dansvloer als het transcendentale van een ambientperformance. Gehuld in mist tovert ze zowel kristalheldere als troebele klanken uit haar gitaar. Muziek om je helemaal in onder te dompelen.

zaterdag 25 november – start: 20.15 uur
Rewire x Korzo #22: Nivhek presents ENGINE, Rachika Nayar
Korzo, Prinsestraat 42, Den Haag
Tickets

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten