BEATSTAD FESTIVAL keert terug

Den Haag, 13 maart 2023 – Beatstad Festival keert terug met een speciale editie. Op vrijdag 1 september staan de Haagse bands DI-RECT, Goldband, Son Mieux en Prins S en de Geit voor het eerst met elkaar op hetzelfde podium. Dit maakten de bands vanmiddag bekend tijdens een persbijeenkomst in Den Haag. Nog niet eerder heeft deze nieuwe generatie aan artiesten gezamenlijk een eigen concert in hun woonplaats Den Haag gegeven. Er kan, net als tijdens de eerste editie van Beatstad Festival in 2005, weer over een historische gebeurtenis worden gesproken.

De organisatie biedt inwoners uit regio Haaglanden de exclusieve kans om zich te pre-registreren voor het ‘Haags Kwartiertje’ om zo 15 minuten eerder toegangsbewijzen te kunnen aanschaffen. De reguliere kaartverkoop start vanaf vrijdag 17 maart om 10:00 uur via www.beatstad.nl en zijn te koop voor €55,00 (excl. servicekosten). Beatstad Festival vindt plaats op het strand van Scheveningen, ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd en is onderdeel van Live on the Beach.

Haagse trots
Den Haag is een stad die al eerder (wereld)beroemde artiesten heeft voortgebracht, zoals Shocking Blue, the Motions, Golden Earring, Earth & Fire, Focus, Anouk en Kane. Voor vele Haagse bands staat Scheveningen al sinds de jaren zestig bekend als de ontmoetingsplaats met diverse poppodia en clubs. Scheveningen kent dan ook een rijke historie van livemuziek met als meest bekende het concert van de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964. Anno 2023 is de Haagse muziekscene nog steeds populair en komen de grootste bands weer uit Den Haag.

“Den Haag is trots op deze artiesten en deze artiesten zijn trots op Den Haag. We hebben altijd al de wens gehad om weer eens een échte Beatstad Festival organiseren. Nu al deze Haagse artiesten bovenaan de nationale hitlijsten pronken is er geen beter moment dan dit. Deze Haagse bands zijn zeer succesvol en onafhankelijk van elkaar bij eigen concerten goed voor vele tienduizenden bezoekers per jaar. Wij kijken enorm uit naar deze speciale editie”, aldus organisator Arwin Touw.

Haags Kwartiertje
De organisatie verwacht veel belangstelling vanuit het hele land. Om inwoners uit de regio Haaglanden (Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer) extra de kans te geven dit strandconcert bij te kunnen wonen krijgen zij middels het ‘Haags Kwartiertje’, 15 minuten eerder de tijd om hun kaarten aan te schaffen. Dit doen zij door zich tot donderdag 16 maart 12.00 uur te pre-registeren via www.beatstad.nl. Diegene ontvangen op donderdag een speciale link waarmee zij een kwartier eerder dan de rest vhttp://www.beatstad.nlan Nederland de toegangsbewijzen kunnen aanschaffen.

The Next Generation
In 2005 vond de eerste editie van Beatstad Festival plaats met destijds optredens van de Haagse Golden Earring, Kane en DI-RECT. Er werd toen gesproken over een historisch moment en anno 2023 herhaalt de geschiedenis zich. “Bij de eerste editie in 2005 waren wij met DI-RECT ook al van de partij. Toen waren wij de nieuwe garde, het is te gek om nu opnieuw hier te staan, samen met een waanzinnige generatie nieuwe artiesten. Dit wordt er één voor in de boeken!” Aldus DI-RECT

Datum en tijd
Vrijdag 1 september 2023
16:00 – 23:00 uur

Locatie
Strand van Scheveningen
T.h.v. Noordelijk Havenhoofd Den Haag

Programma Beatstad Festival
16:30 uur: Deuren open
17.30 uur: Prins S. en De Geit
19.00 uur: Son Mieux
20.30 uur: Goldband
22.00 uur: DI-RECT
23.00 uur: BEATSTAD Afterparty
23:30 uur: Einde

Tickets en info: www.beatstad.nl

Over Beatstad Festival
Beatstad Festival is onderdeel van Live on the Beach, het muziek- en concertplatform dat jaarlijks een weekend lang een concertterrein laat herrijzen op het strand van Scheveningen. Het strand is een unieke locatie voor zowel de artiest als publiek, wat bijdraagt aan een geweldige sfeer. Deze concerten trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit heel het land.

Bij BEATSTAD Festival staan de Haagse artiesten centraal die samen een groots concert geven. Op een zomerse dag genieten van je favoriete artiesten, lekker eten en drinken in de sfeer van strand, zee en zon: dat is Beatstad Festival.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag