Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Ad Vanderveen & Philip Kroonenberg samen terug op het Acoustic Alley-podium

2 min read

Op vrijdag 11 november keren twee topmuzikanten terug op het Acoustic Alley-podium. Zowel Ad Vanderveen als Philip Kroonenberg zijn diverse malen te gast geweest, maar nooit eerder traden ze samen bij ons op. Daar gaat ook wel een verhaal aan vooraf, dat begint in de jaren 80, waar beide heren de frontmannen zijn van de succesvolle band Personnel.

Met hun debuutalbum ‘On Strike’ levert deze band meteen hunn visitekaartje af, dat zowel nationaal als internationaal lovend wordt ontvangen. In 1990 verschijnt het live album ‘Personnel Only’, gevolgd door het nog altijd geweldige ‘Continuing Stories’, opgenomen in Nashville. Daar werkt de band samen met befaamde artiesten als Bill Halverson (producent), Flaco Jimenez, Al Kooper en Al Perkins.

De verwachte internationale doorbraak blijft echter uit en Vanderveen en Kroonenberg besluiten ieder hun eigen weg te gaan. Zij brengen  vrijwel jaarlijks een album uit, waar hun vakmanschap vanaf straalt:beide zijn zeer begenadigde songwriters.

Ad Vanderveen put zijn inspiratie voor een flink deel uit het werk van Neil Young. De band waar hij regelmatig mee tourt luistert naar de naam ‘O’Neils’. Met Eliza Gilkyson, David Olney en Iain Matthews neemt hij het prachtige album ‘More than a song’ op. Onlangs voegde hij weer een nieuw pareltje toe aan zijn omvangrijke oeuvre, het fraaie, ingetogen ‘Candle to you’.

Van Morrison nodigde Ad Vanderveen enkele jaren geleden uit om zijn voorprogramma te verzorgen tijdens het memorabele concert in de paleistuin van Soestdijk.

Philip Kroonenberg zit evenmin stil. Hij debuteert solo met ‘Natural Causes’ en etaleert zich als de Nederlandse variant op JJ Cale,  Hij neemt albums op in uitgebreide bezetting (Freelance Band en Magic Magicians), maar maakt ook indruk met het intiemere ‘Only just begun’. Wanneer zijn vrouw ziek wordt, schrijft hij in de wachtkamers van de ziekenhuizen zijn angsten van zich af. Het levert het aangrijpende album ‘Some more time’ (2019) op. Inmiddels is Philips vrouw gelukkig weer hersteld.

De link met zijn andere vak als psychotherapeut is nooit ver weg, getuige ook de titel en songs op zijn meest recente album ‘The Therapist’.

Vorig jaar besloten deze twee toppers uit  ‘s lands roots en americana-scène om de draad weer samen op te pakken. nadat zij jarenlang hun eigen weg hadden bewandeld. Dit voelde alweer snel zo goed, dat een tour niet kon uitblijven. Een heel bijzondere ‘Catch Up’ na ca 30 jaar.

Video:

Philip:   Some more time https://www.youtube.com/watch?v=FmR-0pd-Nak

Ad: Candle to you https://www.youtube.com/watch?v=4Mp9GQW0trc

Personnel: Countdown Café 92 https://www.youtube.com/watch?v=NKQeKyo2WA0 

www.advanderveen.com     www.philipkroonenberg.com

Tickets:  https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847  (wacht niet tot het laatste moment!)

Ad Vanderveen & Philip Kroonenberg

vrijdag 11 november 2022
Aanvang 20.15 uur (zaal open 19.45 uur)
Theater In de Steeg
Westeinde 165a
2512GX Den Haag

Komende optredens:

vrijdag 11 november 2022 Ad Vanderveen & Philip Kroonenberg

vrijdag 16 december 2022 Hidden Xmas Deluxe

zondag 15 januari 2023 Songwriterdag

vrijdag 10 februari 2023 O’Dreams

vrijdag 14 april 2023 Nathan Bell

vrijdag 12 mei 2023 Guy Davis

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag