HET SPINOZA ORKEST: DURF TE DENKEN SUITE

Welke muziek zou klinken door het open raam van Spinoza’s huis aan de Haagse Paviljoensgracht, als hij vandaag de dag geleefd zou hebben? Welke muziek balanceert op datzelfde gespannen koord tussen de deductieve discipline van de klassieken en de hunkering naar het experiment van zijn verlichte tijdgenoten? Jazz! Eindelijk, driehonderdvijfenveertig jaar na zijn verscheiden, komt het gedachtegoed van Spinoza daar waar het muzikaal-filosofisch gedijt.

Op 11 oktober in Muziekcentrum Musicon om precies te zijn, met het Spinoza Jazz Orkest: een nieuw ensemble dat is samengesteld uit gerenommeerde Haagse musici die verschillende stromingen binnen de jazz- en wereldmuziek vertegenwoordigen. In het kader van de Spinoza Oktobermaand 2022 presenteert het orkest de Spinoza Suite, een nieuw werk van componist en klarinettist David Lukaçs, en ander werk geïnspireerd op de werken van Spinoza. Onder begeleiding van het orkest brengen rapper ‘extraordinaire’ Guus van der Steen met zijn spoken word, en filosoof Erno Eskens met een lezing-op-muziek over de relatie tussen Spinoza’s werk en muziek, de filosofie van Spinoza in een moderne stijl naar het podium.

Wie getuige wil zijn van deze eerste maar onvermijdelijke ontmoeting tussen filosofen, filosofieliefhebbers en jazzmusici en jazzliefhebbers – allen zielsverwanten die floreren in hetzelfde spanningsveld tussen discipline en creativiteit – kan een toegangskaartje bemachtigen via de website van Musicon.

Tickets: € 15,-
Houders van een Ooievaarspas (actiecode: OOIEVAAR) en ingeschreven studenten (actiecode: STUDENT) 50% korting.

LINE-UP SPINOZA ORKEST:

  • Miguel Rodriguez – Piano
  • Ben van den Dungen – Saxofoon
  • Cas Jiskoot – Bas
  • Wim Kegel – Drums
  • Vincent Koning – Gitaar
  • David Lukács – Saxen
  • Maarten Combrink – Trombone
  • Ellister van der Molen – Trompet
  • Simon Rigter – Saxofoon
  • Guus van der Steen – Spoken Word

Uitvoering van de ‘Spinoza Suite’ door het Haagse Spinoza Orkest

Muziekcentrum Musicon, Den Haag

Dinsdag 11 oktober, vanaf 20:00

Website / Facebook / Instagram

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten