Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Wild Rooster komend weekend terug op de Grote Markt, ook modderworstelen mag weer!

2 min read

26 en 27 augustus | Gratis rootsfestival in de Haagse binnenstad

De cowboyhoeden mogen weer uit het vet: Wild Rooster is terug! Het gratis Haagse rootsmuziekfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was.
In 12 jaar is het uitgegroeid tot een vaste stek voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Het festival vindt plaats op 26 & 27 augustus op de Grote Markt in Den Haag.
Het programma begint vrijdag om 16:30 uur en zaterdag om 14:00 uur. Toegang is gratis en voor alle leeftijden.

2 podia, mud wrestling & bergen BBQ food
Zowel vrijdag als zaterdag zijn er ‘s middags en ‘s avonds optredens afwisselend op het hoofdpodium op de Grote Markt, en het kleinere luifelpodium voor De Zwarte Ruiter en wordt er volop genoten van traditioneel Southern eten en plantaardige variaties daarop.
Op zaterdag nemen bezoekers het tegen elkaar op bij het modderworstelen, via de website kunnen geïnteresseerden zich hiervoor aanmelden. Medeorganisator Alice van Schoonhoven: “Elk jaar zijn we weer verrast door de enorme bak goede energie die er vrijkomt bij de Wild Rooster bezoekers. De combinatie van zomerzon, hooi, modder, ruige Amerikaanse bravoure en familiefeest zorgt voor een unieke sfeer die het beste in de bezoekers naar boven haalt. Het is één van de leukste festivals van het jaar.”

Bands uit de VS, Europa & Den Haag
Het geluid van het zuiden is weer goed vertegenwoordigd met onder meer de legendarische psychobillyband Batmobile, Tim Knol & the Blue Grass Boogiemen en Darren Eedens & The Slim Pickin’s. Ook lokale helden Rab Mob, Stringcaster en the Small Time Crooks komen een feestje bouwen. Programmeur Marco Bijsterbosch: “Een Wild Rooster band moet 2 dingen hebben. Het authentieke geluid van het Zuiden en het talent om een feestje te bouwen.
En dat is dus precies waar zowel Tim Knol & the Blue Grass Boogiemen als een lokale band als Ragmob goed in zijn. Het modderworstelen, de cowboyhoeden en de BBQ dragen natuurlijk allemaal bij aan de sfeer, maar de muziek máákt Wild Rooster. ”

Over de Grote Markt
De Grote Markt is bekend als de huiskamer van Den Haag. De sfeer op de Grote Markt is altijd gemoedelijk en trekt een kleurrijke mix van buurtbewoners en creatief, eigenzinnig publiek. Aan het plein in het midden van de stad bevinden zich diverse horecagelegenheden die voor ieder wat wils bieden: van bruin café tot cocktailbar, van poppodium tot restaurant. Daarnaast draagt de Grote Markt ook het label ‘Popdistrict’. Onder deze naam vinden het hele jaar door festivals en liveconcerten plaats, georganiseerd vanuit een samenwerking met poppodium Paard van Troje.

Bereikbaarheid
De Grote Markt is zowel bereikbaar met het openbaar vervoer als met de auto. De Grote Markt is te bereiken met de tramlijnen 2, 3, 4 en 6, buslijn 25, en 15 minuten lopen vanaf treinstations Den Haag CS en HS. De dichtst bijzijnde parkeergarages zijn Parking Spui, Centrum/ Grote Markt en Turfmarkt.

Meer informatie over het festival & line up: https://wildroosterfestival.nl/

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten