Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Antilounge 32 Release

4 min read

Antilounge presenteert op 5 maart 2022 weer een verzamelaar om zo meerdere artiesten uit de stad een podium en daarmee ook de aandacht te geven die ze verdienen. Op het album wordt een breed geluid uit het Haagse elektronische muziek aanbod weergegeven.

Er komen 3 release concerten.

Zaterdag 5 maart 2022 – Grey Space in the Middle

Zaterdag 26 maart 2022 – Studio Loos

Zaterdag 16 april 2022- De Samenscholing

De Haagse artiesten die op het album staan:

Avé Eva 369
Avé Eva 369, het pseudoniem van Anna Sophie de Vries, neemt je mee op een reis door de hemel, hel en vagevuur, met als bestemming een lang verloren paradijs. De Nederlands- en Engelstalige teksten verwijzen naar Griekse mythologie, alchemie en het Christendom. Haar muziek kent invloeden uit de genres acid, dreampop, filmmuziek en ambient.

Matthew Antler
Matthew Antler (Matthijs Kiel) studeerde af op de KABK in Den Haag in 2005. Als kunstenaar werkte hij veel met geluid uit zijn leefomgeving voor zijn animaties, experimentele film en installaties. In 2016 begon hij muziek te produceren. Dit brengt hem tot compromisloze en genadeloze bass en blibs in de richting van idm en techno.

Didymus & Maj Rachel
Deze dromerige artcientist dompelt je onder in een liminale staat waar hij speelt met je onderbewustzijn. Een dunne lijn tussen angst en comfort zorgt voor een relikwie die niet bestaat. Met immersieve tape-loops en wonky percussie reis je naar een nog onbekende bestemming.

Ctrl Freq
Kacper Ziemianin a.k.a. ‘Ctrl Freq’ heeft een achtergrond in klassieke muziek en heeft al veel avonturen beleefd in de moderne muziek. Kacper is een geluidskunstenaar, circuitbender, vagebond, improvisator, producer, audio-hacker,instrument ontwerper, nomade, radiopresentator, workshopleider en kraker.Zijn audio installaties zijn al op veel plaatsen in Europa getoond. Werkzaam als freelance instrument ontwerper enperformer, docent doe-het-zelf-elektronica.

Marric
Marric (Jodie van der Toorn, 1983) heeft In zijn carrière als geluidstechnicus gewerkt met onder andere Sammy Deluxe, Ray Slijngaard, Tanja la Croix en Clix.  Als producent zoek hij meer de hoek op van experimentele elektronische muziek. Hij heeft  twee albums uitgebracht bij het label Antilounge en is te vinden op verschillende verzamelalbums. Marric’s stijl is niet goed thuis te brengen in een specifiek genre maar is zeker geïnspireerd door IDM en Glitch muziek.

Loyu
Gefragmenteerde vocalen, beats en elektronische klanken projecteren een wereld met buitengewoon vreemde karakteristieken. Loyu (Baiba Yurkevich & Andreas Leanjoe) balanceert op de lijn tussen pop en avant-garde, herrie en schoonheid.

Leonie Roessler 
Componist en artiest opgegroeid in Duitsland en de VS, gevestigd in Den Haag. Leonie legt haar omgeving vast met field recordings, die ze gebruikt voor radioshows, geluidsinstallaties en instrumentale composities. Haar werken zijn uitgebracht via oa. Musica Dispersa (Spanje/VK), Noise á Noise (Iran) en Biodiversitàs Records (Italië), en zijn fysiek gearchiveerd in de British Library.

Mr BarBar
Mr. Barbar/Meneer Barbaar; is als lomp gebeuk uit een rammelende kofferbak. Het gekras van een tram in een bocht. De hitsige loverboy kreunend door autotune. De drone van cruisen over de snelweg.

Adrian Newgent
Adrian Newgent, ook actief als Modern Errors, maakt elektronische muziek met invloeden uit onder meer ambient, breakbeat, dub en minimal, maar ook oudere rituele en hypnotische muziek. Naast een een pallet aan muzikale invloeden haalt hij vooral insipiratie uit zijn omgeving, belevenissen en verhalen. Ruimtelijke atmosferen, organische ritmes en een affiniteit voor diepgang is wat zijn muziek karakteriseerd.

Duxo
Duxo is een IDM soloproject van Duco Scheltes. Ooit begonnen als gitarist/zanger van Doll House Drama vult hij nu digitaal-elektronisch de leegte der verveling.  Hoekig, hysterisch doch muzikaal.

Stellaria Nemorum 
Stellaria Nemorum’s muziekstijl wordt bepaald door donkere en diepe atmosferische werelden, begeleid door sterke en steeds veranderende beats-formaties, die je meevoeren op een diepe rit. Ze speelt graag met en combineert verschillende genres door te experimenteren met klanken en compositie-arrangementen

Tonal Verges
De Scheveningse producer Tonal Verges begon 25 jaar geleden in de hoogtijdagen van gabber. Hij liet het hardcore-technogeluid achter zich en vormde zijn CAPSLOCK-project, met de nadruk op donkere, gebroken beats in de meer experimentele breakcore-scene. Na een decennium met veel releases en optredens startte hij in 2013 het nieuwe project Tonal Verges. Hij opereert in de nieuw leven ingeblazen niche-doomcore-scene en brengt een geluid voort dat ook geïnspireerd wordt door industriële elektro en oldschool en nieuwe techno

Poison Lolly
Atmosferische, experimentele pop met invloeden uit de minimal music maar dan met een groot dynamisch bereik. Het Haagse duo Poison Lolly bestaat uit vocalist Mariëlle Pronk en multi-instrumentalist Marcus Graf.

Edward Johannes
Edward Johannes (voorheen bekend als Generate) verkent de grenzen van elektronische muziek. Vanuit een voorliefde voor jungle, drum & bass en experimentele jazz ontwikkelde hij een eigen geluid. Een combinatie van complexe ritmes en verfijnde melodieën, vormt hij een bas georiënteerd geheel vol detail en emotie. Sinds zijn debut Engines EP op Antilounge in (2013) is Edward een vast figuur in de Nederlandse underground scene. Hij maakte remixes voor artiesten als Kettel, Roel Funcken, Emika en Stillhead en eigen werk op compilatie albums van Kaer’Uiks, Touched Music, M.o.l. Records en Mr. Bill’s nieuwe label Billigal Beats.

Charly & Gallus
Charly White en Gallus werden allebei gevraagd om een liveset te doen in Paradiso op 7 maart 2006. Daar begon de samenwerking en er volgde al snel optredens op Lowlands en Noorderslag. Ze wonnen de Grote Prijs Van Zuid-Holland in 2008. In de jaren erna volgde er nog vele optredens in oa. Budapest, Vancouver, Berlijn, Antwerpen, Parijs, Belgrado en Bristol. C&G zijn op het moment veel in de studio en de track die op dit album staat is een moment opname van een live sessie.

Meer info: mail, website, facebook, instagram

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten