Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

ProJazz Jazzfestival

2 min read

ProJazz The Hague organiseert van 10 t/m 14 november a.s. het Cutting Edge Jazzfestival, in een geheel nieuwe vorm.

Cutting Edge is sinds 2013 uitgegroeid tot hét lokale jazzfestival van Den Haag met (inter)nationale uitstraling. De eerste jaren in Theater Dakota, en de laatste jaren in het monumentale pand van Theater de Nieuwe Regentes. Na twee jaar verplicht wachten vanwege de Covid-19 maatregelen, wordt het festival nu opnieuw georganiseerd, maar in een geheel nieuwe vorm: op meerdere locaties in Den Haag en op vijf aaneensluitende dagen! Dit kan plaats vinden door de samenwerking met onze partners in de stad.

PROGRAMMA:

10 november / In het Koorenhuis: Kick off Craig Taborn, Tomeka Reid & Ches Smith
11 november / PAARD: Gitariste extraordinair Kaki King
12 november / De Nieuwe Regentes: Rymden (ft. Bugge Wesseltoft) ‘Space Sailors’ + Support act: Mehmet Uludag
13 november / locatie t.b.a.: ProJazz 10 jaar Surprise Night!
14 november/ De Nieuwe Kerk (Amare): Kika Sprangers & Pynarello ‘No man’s land’

MEER INFORMATIE OVER DIT PROGRAMMA

ProJazz werd opgericht in de zomer van 2011 en is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot dé jazz organisatie voor hedendaagse jazz in Den Haag. Wij vieren dit met de ProJazz 10 jaar Surprise Night op 13 november. Gaandeweg komt er meer informatie over de surprise night en over het aanvullende programma.

ProJazz werkt intensief samen met een groot aantal podia en festivals in de stad. De kernpodia van ProJazz zijn: PAARD/Paardcafé, Amare/De Nieuwe Kerk, In het Koorenhuis, Musicon, de Haagse Cultuurankers De nieuwe Regentes en Dakota.

Onze programmering is gevarieerd, avontuurlijk en actueel. Naast lokaal en nationaal aanbod neemt de internationale programmering een steeds groter aandeel in binnen het concertaanbod van ProJazz. Buiten de gevestigde namen bieden wij ook een podium aan jong talent.

Naast eigen programmering zet ProJazz zich samen met haar kernpartners in voor een gezond en levendig jazzklimaat in de stad. Hieruit is het Haagse Jazzplatform Jazz070 ontstaan.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten