Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Ontdekkingsreizen weerklinken in 2-daags openluchtfestival Echoes of a Pelgrim

4 min read

Na Rotterdam, nu ook editie in Zuiderparktheater Den Haag. Line-up: DJ Gea Russell, Elyas Khan, Kiala And The Afroblaster, Rootz Lions, Kaito Winse, Omar Ka Orchestra

Het Zuiderparktheater verandert tijdens Echoes of a Pelgrim op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus aanstaande in een tweedaags open air podium met een werelds muzikaal programma. Bereid je voor op een extatische mix van afrobeat, funk, reggae, hiphop, wereldmuziek, jazz, indie, spoken word en meer. Wat al deze stijlen gemeen hebben? De roots leiden terug naar de pelgrims die zo’n 400 jaar geleden uit Nederland vertrokken. Na een succesvolle editie in Rotterdam slaat de organisator Grounds de handen ineen met het Haagse openluchttheater.

‘Echoes Of A Pilgrim’ is een erkenning van een periode in de geschiedenis, van 400 jaar geleden toen de ‘Pilgrim Fathers’ vanuit Delfshaven in Rotterdam vertrokken naar wat nu Amerika heet om de zogenaamde ‘vrije wereld’ te creëren. Dit was een wreed hoofdstuk in de geschiedenis en de echo’s hiervan voelen we tot op de dag van vandaag. We keren terug naar de plek waar het begon in deze nieuwe tijd met een open geest en een fris perspectief terwijl we samen verder gaan naar een betere toekomst. Grounds Rotterdam is een geroemd podium voor wereldse (eclectic) muziek. Het programma is samengesteld door Hanyo van Oosterom. Zijn portfolio omvat Grounds, Jazzcafe Dizzy, Nacht van de Kaap, Liberation Festival Rotterdam, Camping Rotterdam, Numoon Festival, Robodock Rotterdam, Singasong, A Revolution in B-Minor, Rotterdam Import, Worldport Jazzfestival.

**Programma Vrijdag 20 augustus 16.00 – 23.00 uur **
* DJ Gea Russell  *De Brits-Jamaicaanse songwriter en producer Gea Russell (Londen, Antwerpen) is de oprichter van Rub Recordings, een onafhankelijk label en artiestenboekingsbureau, curator van live-evenementen en producent van muziekdocumentaires. Als songwriter bracht hij onlangs zijn album ‘One Last Dance’ uit. Als DJ toerde hij met Jamaladeen Tacuma en Joseph Bowie. Ook organiseerde hij festivals als het Numoon Festival, Writersbench en But Is It Jazz Festival.*
* Elyas Khan (live solo set) *Puttend uit zijn Brits-Indiase/Pakistaanse afkomst en creatieve opvoeding in de NYC kunst-, muziek- en theaterscene, doorkruist hij wereldwijde muzikale routes als een soort poëtische handelaar: het produceren van muziek van de ontwakende straten van New York tot Mumbai, Berlijn tot Casablanca.*
* Kiala And The Afroblaster *Kiala and the Afroblaster staat onder leiding van Kiala Nzavotunga, de zanger en gitarist die geboren is in Angola, opgroeide in Congo en zijn muzikale carrière maakte in Nigeria als gitarist van Fela Kuti’s band Egypt 80. Sinds enkele jaren leidt hij zijn eigen band. In 2008 bracht hij zijn album ‘Money’ uit.*
* Rootz Lions *Rootz Lions (Nederland – Suriname) speelde live op festivals als Nacht van de Kaap en de Noordzee met het project “Dub Meets Horns”, met Hornsman Coyote en King Cooper. Ze namen verschillende albums op in de legendarische Earthworks Studio van Ben King. Ook toerden ze met internationale rootsreggae-artiesten zoals: Donovan Kingjay, Earl Sixteen en Chezidek.*

**Programma Zaterdag 21 augustus 16.00 – 23.00 uur **
* DJ Gea Russell *De Brits-Jamaicaanse songwriter en producer Gea Russell (Londen, Antwerpen) is de oprichter van Rub Recordings, een onafhankelijk label en artiestenboekingsbureau, curator van live-evenementen en producent van muziekdocumentaires. Als songwriter bracht hij onlangs zijn album ‘One Last Dance’ uit. Als DJ toerde hij met Jamaladeen Tacuma en Joseph Bowie. Ook organiseerde hij festivals als het Numoon Festival, Writersbench en But Is It Jazz Festival.*
* Elyas Khan (live solo set) *Puttend uit zijn Brits-Indiase/Pakistaanse afkomst en creatieve opvoeding in de NYC kunst-, muziek- en theaterscene, doorkruist hij wereldwijde muzikale routes als een soort poëtische handelaar: het produceren van muziek van de ontwakende straten van New York tot Mumbai, Berlijn tot Casablanca.*
* Kaito Winse (live solo set) *Van jongs af aan werd Kaito Winse gevormd in de tradities van zijn griot-familie in het dorp Lankoué, regio Sourou in het noorden van Burkina Faso. Als moderne jeli of griot is Kaito de boodschapper van de tradities van Burkina Faso. De pratende tama-trommel, de toutlé en de Fulani-fluiten en de traditionele mondboog begeleiden de liedjes gericht aan voorouders en pasgeborenen*
* Omar Ka Orchestra (+ special guests) *Fulani-zanger en verhalenverteller Omar Ka (Dakar-Rotterdam) trad op met grote artiesten als Tony Allen (Fela Kuti), Kain the Poet (Last Poets), Joseph Bowie (Defunkt) en recentelijk met Nederlandse pioniers als Ernst Reijseger en Anton Goudsmit. Hij is nu bezig met het opnemen van zijn nieuwe solo-album. Live treedt hij op met steeds wisselende bezettingen. Bevestigde gasten zijn Bao Sissoko (kora), Satindra Kalpoe (drums) en Carlos Lake (bas). Meer gasten nog niet bekend.*

Tickets zijn beschikbaar à €10,- p.p via www.zuiderparktheater.nl. De concerten vinden plaats in de openlucht voor maximaal 280 volwassenen. Bij alle voorstellingen zitten alle bezoekers op 1.5 meter afstand van elkaar. Er is een uitgezette eenrichtingslooproute op het terrein en aan de poort vindt een gezondheidscheck plaats. Een test- of vaccinatiebewijs is niet nodig voor een bezoek aan het theater.

indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag