Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Ludieke installaties vormen speelse toevoeging aan zomerprogramma Zuiderparktheater

3 min read

Wie gaat er mee in de mini-Relaxarette, stapt onder de applausdouche, reist naar de supermoon of waagt zich in het hamsterrad voor mensen? Tijdens het zomerprogramma Zuiderpark Vakantiepark zijn er steeds wisselende maffe installaties die je als bezoeker gratis mag proberen! Vanaf dinsdag 20 juli is het openluchttheater zes weken de leukste vakantiebestemming in eigen stad. Naast de installaties is er een ‘je-ziet-ter-plekke-wat-er-te-doen-is’ dagplanning met alle ruimte om te spelen, leren, op te treden en vooral relaxen. Het is tenslotte vakantie!

Annemarie de Bruijn programmeerde deze zomermaanden. “Op ons prachtige eiland waan je je heel ver weg van de stad. Groene bomen vol met hangmatten, het gekwetter van de vogels, een heuse retro caravan en brugvlot door de sloot. Het Zuiderparktheater is echt een heel bijzonder plekje in Den Haag, dat nog heel veel mensen moeten ontdekken. Met dit buitengewone programma dat we met heel veel mensen uit de wijk organiseren, hopen we veel stadgenoten te verwelkomen. Zo zijn er vaste ‘gangmakers’ als Amel, Dennis, Piet, Antoneal en Aicha die workshops zoals TikTok en freerunning geven. De terugkerende activiteiten gaan van vliegerknutselen, vakantiepost maken tot voorlezen, mega katapult bouwen, tafeltennissen, dansen, kampspelen en aan het einde kinderdisco. We hebben een open podium waarop iedereen mag optreden en twee orkesten geven een concert. Op woensdagmiddag is er 5x een voorstelling op het grote podium. Voor jongeren van 16+ presenteren we met Haags HipHop Centrum H3C op 5 dagen het Den Haag Inside Out programma. Iedere dag is anders, dus kom vooral iedere keer terug.”

Theaterinstallaties voor het hele gezin
De installaties zijn de kers op de taart op het geheel gratis programma. Zo komt de miniversie van de Relaxarette van kunstenaar Arjan Kruidhof. In deze zes meter grote draaimolen vol hangmatten luister je met een koptelefoon naar een verhaal, gedicht of sprookje. Ook Actic brengt verschillende humoristische installaties naar Den Haag. Onder de applausdouche krijg je een weldaad van waardering over je uitgestort en met het enorme hamsterrad voor mensen draai je zelf een LP-speler aan. In de Supermoon van GrofwegArchitecten reis je weg met een geluidsbeleving om meer ‘ademruimte’ en rust te krijgen. De installaties zijn afwisselend enkele dagen op het terrein.

Praktische informatie
Zuiderpark Vakantiepark is een gratis toegankelijk programma voor gezinnen en jongeren van dinsdag 20 juli tot donderdag 26 augustus. Het programma vindt plaats van 10.00 tot 18.00 uur in de openlucht en heeft een doorstroom aan bezoekers. Aan de poort geldt een registratie en gezondheidscheck. Tijdens voorstellingen en op het terras hebben alle bezoekers van 13 jaar of ouder een vaste zitplek op 1,5 meter afstand van elkaar. Bekijk het hele programma op www.zuiderparktheater.nl/vakantiepark

Extra voorstellingen tijdens Vakantiepark:

–        Wo 21 juli: Mad Science theatershow

–        Do 22 juli: Den Haag Inside Out Vakantiepark 16+

–        Wo 28 juli: Silent Disco Familiebeleving Daan Draait

–        Vr 30 juli t/m zo 1 aug: Den Haag Inside Out Vakantiepark 16+

–        Di 3 aug: Concert Vakantieorkest Adhoc

–        Wo 4 aug: Dreumes en peuter sport & spelochtend

–        Di 10 aug: Concert Round Midnight Orchestra

–        Wo 11 aug:  Vet Kindercabaret

–        Wo 25 aug: Knallen met 4Beat

–        Do 26 aug: Den Haag Inside Out Vakantiepark 16+

Zuiderpark Vakantiepark wordt mede mogelijk gemaakt met financiering van VSBfonds, Kickstart Fonds Cultuur, Stichting Wijkplatform Morgenstond  en Gemeente Den Haag stadsdeel Escamp.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag