Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Sniester festival schudt op 1 & 2 oktober met gitaargeweld de stilte van zich af

2 min read

Een alternatief Nederlands/Vlaams feestje gaat het worden; Sniester 2021. Na een jaar en vier maanden de adem ingehouden te hebben barst het festival op 1 & 2 oktober 2021 eindelijk los. Dat wachten wordt beloond met een zo’n 70 rock-, schuur-, duw-, rammel- en trekbandjes op en rond de Grote Markt en PAARD in Den Haag. Met de aankondiging van vandaag zijn er in totaal 37 namen bekend. Ook Sniester Junior, het kinderkattenkwaad-programma op de zondag, staat weer op het programma.

Wie door de line-up heenloopt ziet veel energieke, harde bands. Programmeur Marco Bijsterbosch: ‘De afslag die we vorig jaar aangekondigd hebben kunnen we nu eindelijk waarmaken. Met de jaren was de programmering steeds meer diffuus geworden, we wilden terug naar Sniesters harde kern. Alles op het affiche is alternatief of randje alternatief en dat gaf ons de ruimte om echt schaamteloos een verlanglijstje af te kunnen vinken als het op de gitaarbandjes aankomt. Het wordt rennen 1 en 2 oktober.’

Veel Vlaams, minder van ver
Waar mogelijk komen de bands die al voor editie 2020 geboekt waren, alsnog spelen. Door de reisbeperkingen staan er dit jaar iets minder bands van ver op het programma. Op de voorgrond staan Nederlandse headliner Dool, Personal Trainer, Tusky en Speedmobile: een nieuwe rock’n’rollsensatie met leden van Batmobile en Peter Pan Speedrock. Naast enkele fraaie namen uit het VK (Saint Agnes, Gaffa Tape Sandy, Haggard Cat), steelt verder Vlaanderen de show op de line-up. ‘Er zit iets in het water daar, er blijft maar fantastische muziek gemaakt worden in België.’ Ramkot, Dirk. en The Haunted Youth worden genoemd als de Vlaamse bands om naar uit te kijken. Ook Den Haag staat er goed op met Wodan Boys, Niko en de primeur van Steckerneck, waarin Burma Shave/Trio Escobarveteranen Niels Göbel, Thijn Teeuwissen en Remco Prins zich van een nieuwe kant laten zien

Sniester Junior en buitenprogramma
De bands spelen in zalen in Paard en op de Grote Markt, en enkele plekken daaromheen zoals de Rootz. ‘We proberen ook weer een tof gratis buitenprogramma neer te zetten, liefst op allerlei plekken in de binnenstad. Het hangt er vanaf wat straks mogelijk is.’ Sniester Junior, het gratis kinderfestival dat traditioneel op de zondag plaatsvindt gaat in ieder geval door. Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn zondagmiddag 3 oktober weer welkom om alles te doen wat thuis niet mag, van kinderpiercing tot kroegentocht.

Meer informatie: https://www.sniester.nl

barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag