Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Nordin wint achtste editie Talent Event

2 min read

De Haagse rapper Nordin Besling heeft de achtste editie van TALENT EVENT gewonnen. De finale van deze muziekwedstrijd, deze keer met het thema ‘Songs For Freedom’, maakte onderdeel uit van het Bevrijdingsfestival Den Haag dat woensdag plaatsvond in poppodium Paard.

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om jonge rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s en andere muzikanten wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag werd eind 2019 de achtste editie van het gratis coachingtraject TALENT EVENT opgezet. Na een serie workshops en vier voorrondes zou vorig jaar maart de finale plaatsvinden, maar corona gooide roet in het eten. Door de finale onderdeel te maken van het Bevrijdingsfestival Den Haag kon de wedstrijd woensdag alsnog groots worden afgerond.

Hoger plan
De finalisten werden beoordeeld door een vijfkoppige jury bestaande uit directeur Majel Blonden van het Paard, rapper Ahab van de formatie Kern Koppen, Daniëlle Zawadi van het spoken word-platform Het Zwarte Schaap en Juliën Verveer en Wessel Klein van de rockband Speak Easy, de winnaar van de vorige editie van TALENT EVENT.

De jury koos eensgezind voor rapper Nordin die bij zijn optreden werd bijgestaan door saxofonist Sherwin Sax. De jury prees zijn vocale kwaliteiten, zijn showmanschap en de sterke beats. De jury was ook onder de indruk van het samenspel met de saxofonist waardoor het optreden naar een hoger plan werd getild.
Nordin ging als winnaar van TALENT EVENT naar huis met 1.000 euro prijzengeld, studiotijd in de Basementstudio, verschillende festivaloptredens in 2022 (Bevrijdingsfestival Den Haag, Schollenpop, Zeeheldenfestival, Kaderock en I Love Hiphop) en een professionele fotoshoot.

Prins Bernhard Cultuurfonds 
Talent Event stond deze keer in het teken van Songs For Freedom, waarvoor werd samengewerkt met het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten. TALENT EVENT werd verder mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Stichting Boschuysen, Janivo Stichting en Cultuurschakel.
Met dank aan Basementstudio, Rembam Design, 3VOOR12/Den Haag, Ready To Play, Paard, Musicon, YMCA Scheveningen, Popradar, Rockit, Popschool Den Haag, Haags Hiphop Centrum, Omroep West, Den Haag FM, Haags Productiebedrijf, Minigigs en Bureau Visueel.

Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd
door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb.
Meer informatie staat op: www.talentevent.nl