Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Indooreditie UIT Festival Den Haag opent nieuwe cultuurseizoen

2 min read

Het cultuurseizoen wordt afgetrapt op vrijdag 4 tot en met zondag 6 september tijdens het BinnenUIT Festival Den Haag. Een speciale editie van het festival, dit jaar niet op het Lange Voorhout maar in huis bij de culturele instellingen. 

Drie dagen lang dompelt Den Haag zich onder in theater, dans, beeldende kunst, muziek en performances. Zoals de naam verraadt vindt het BinnenUIT Festival plaats in culturele instellingen. Theaters, podia en andere instellingen houden open huis om op die manier de coronarichtlijnen nauwkeurig te kunnen volgen. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers door heel Den Haag kennismaken met de locaties en het aanbod voor het nieuwe seizoen.

Het volledige programma van de deelnemende instellingen zal de komende tijd bekend worden gemaakt op de website van het festival. In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk om een bezoek van te voren te boeken. Om bezoekers een handje te helpen, wordt er op een plattegrond van Den Haag inzichtelijk gemaakt waar kan worden genoten van kunst en cultuur. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld vertrouwde theaters combineren met verrassende kunstcentra, of ontdekken wat er in de eigen wijk allemaal te doen is. BinnenUIT is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse cultuurklimaat te ontdekken dat ook in tijden van corona veel te bieden heeft.

Een greep uit het aanbod: Lonneke van Leth danst in De Nieuwe Regentes, het Residentie Orkest geeft concerten in de Nieuwe Kerk, het Koorenhuis heeft een vol programma met Cultuurschakel, ProJazz en Guap en De Dutch Don’t Dance Division laat in hun studio zien hoe de prachtige voorstellingen tot stand komen.

Naast de nieuwe opzet van het UIT Festival, zijn er ook volop vertrouwde elementen te vinden. Traditiegetrouw trappen de Cultuurankers af op vrijdagavond. Deze theaters en bibliotheken brengen cultuur in Haagse stadsdelen, zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij. Ook kunnen bezoekers tegen scherpe prijzen tickets bemachtigen, om zo het hele jaar verzekerd te zijn van inspirerende uitjes. Wie liever zelf creatief bezig is, kan een bezoek brengen aan de Online Cultuurmarkt. Kunstcentra, amateurgezelschappen en muziekscholen presenteren zich hier en laten zien welke cursussen en workshops worden aangeboden.

BINNENUIT FESTIVAL DEN HAAG: UIT IS BINNEN DIT JAAR!

4, 5, 6 SEPTEMBER 2020

OPEN HUIS BIJ DE CULTURELE INSTELLINGEN VAN DEN HAAG

WWW.UITFESTIVALDENHAAG.NL

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag