Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Nieuwe editie Museumnacht Kids Den Haag komt eraan

2 min read

Op Expeditie door Haagse musea

Zaterdag 14 maart 2020 is de vierde editie van Museumnacht Kids Den Haag. Na drie uitverkochte edities wordt ook dit jaar de boel op stelten gezet. Kids van 4 tot 12 jaar mogen na sluitingstijd musea bezoeken en kennis maken met kunst. Met circa 20 deelnemers verspreid over de hele stad, een grote opening in Kunstmuseum Den Haag en een afterparty in de Tweede Kamer der Staten-Generaal belooft het een spannende avond te worden voor de kids! Het thema dit jaar is ‘Op Expeditie’.

Avontuurlijk programma
Museumnacht Kids neemt de culturele nachtbrakers mee op reis naar de deelnemende musea en culturele instellingen. Kinderen leren meer over kunst en cultuur en kunnen meedoen aan verschillende activiteiten. Aan keuze geen gebrek: bij het Haags Historisch Museum ontvangen de kids bijvoorbeeld een eigen paspoort om zoveel mogelijk stempels te verzamelen. Kom alles te weten over Ötzi de ijsmummie in het Museon en volg Escher bij zijn expedities bij Escher in Het Paleis. Ontdek de landen en streken waar Escher doorheen trok en leer over andere culturen. Bij de Kloosterkerk worden de kids geschminkt als echte ontdekkingsreizigers en gaan ze naar huis met een zelfgemaakte landkaart.

Informatie en kaartverkoop
Het programma van Museumnacht Kids op zaterdag 14 maart is van 17.00 tot 22.00 uur. De opening in Kunstmuseum Den Haag is om 16:30 uur. Tickets zijn vanaf maandag 13 januari om 12.00 uur te koop via de website www.museumnachtkids.nl/denhaag. Wie er snel bij is kan Vroege Vogel tickets kopen voor €5,-. Zodra die zijn uitverkocht gaan de reguliere tickets in de verkoop voor €7,50.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten