Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Gnawa Festival voor de tweede keer in Den Haag

1 min read

Gnawa-artiesten van wereldklasse verzamelen zich in het PAARD, Korzo, Zuiderstrandtheater en Het Nationale Theater.

Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 november 2019 vindt de tweede editie van het Gnawa Festival plaats in Den Haag. Gnaoua’ of ‘Gnawa is een rijk Marokkaans repertoire van oude spirituele, trance-opwekkende liederen en ritmes. Het is daarnaast een van de belangrijkste muzikale stromingen in Marokko met steeds meer eigentijdse artiesten die deze muziek onder een groot publiek weten te verspreiden.

Op zaterdag 19 oktober trapt het festival af met een pre-party met Samira’s Blues in de Koninklijke Schouwburg. Gitaarvirtuoos Bombino opent het festival vervolgens op woensdag 6 november in het PAARD. Op donderdag 7 november speelt de rijzende ster Mehdi Nassouli een concert samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest in Korzo Theater. Afsluitend volgt op 9 november een dubbelconcert in het Zuiderstrandtheater met twee Gnawa-acts van wereldformaat; Hamid El Kasri en Nass El Ghiwane.

Voor meer informatie en ticketverkoop zie www.gnawafestival.nl

Het Gnawa Festival Den Haag is een initiatief van Stichting Multicultureel Jongerengeluid in samenwerking met Het Nationale Theater, Zuiderstrandtheater, PAARD en Korzo.

Gnawa Festival is natuurlijk ook terug te vinden in onze agenda en de uitgaans-app goneout