Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Programma Haags straatfestival The Streets Of Chuck Deely compleet

4 min read

Het programma van het nieuwe Haagse festival The Streets Of Chuck Deely is compleet. De begin 2017 overleden beroemde Haags/Amerikaanse straatmuzikant Chuck Deely wordt op zondag 25 augustus 2019 geëerd door ruim veertig acts waaronder singer/songwriter Tim Knol (solo), de rijzende Haagse popster Son Mieux, zangeres Janne Schra (bekend geworden met de band Room Eleven), reggaezanger Vince Irie (bekend van The Voice of Holland), de soulvolle folkrockmuzikant Mitch Rivers, duo Carlijn & Merle (bekend van het Junior Songfestival), de Haagse zangeres Femke Japing, Nordic pop-zangeres Brynja, Nieuw-Zeelander Graeme James, violiste Moniek de Leeuw, trekharmonicaspeler Eduard Bekker en fingerpicking-gitarist Banner. Producer Alexander Spoor – bekend van zijn succesvolle crowdfundingsactie in 2016 voor de toen ernstig zieke Chuck Deely – verzorgt onder de naam Base samen met producer LUVR en de Belgische rapper Mojo Jojo een uur hiphop, rap en r&b op straat.

Al eerder konden wij melden dat tijdens het gratis toegankelijke festival op 25 augustus overdag in het centrum van Den Haag ook zal worden opgetreden door acts als de Haagse chansongroep Tess et les Moutons, het rock-‘n-rolltrio Convoi Exceptional, de Belgische feestband NAFT, straat-skaformatie De Kiloknallers (winnaar NK Straatmuzikanten 2019), singer/songwriter Teddy Macrander uit Den Haag, flamencogitarist DuCroock, de Haagse rockgitariste Pleun Stork, het Arubaans-Colombiaanse Aymar Torres Duo, balkangroep Mima’s Chio Manush Orkestra, volkszangkoor Kurkervrouwen, de Haagse zanger/gitarist Jhilani Wijsman, folkact Twigs & Twine (winnaar Gouden Pet 2017), zomerse nederpopmuzikant Joost Wander en jazz-zangeres AliaZ.

De muzikanten treden op in de Grote Marktstraat waar voor hen vijf optreedplekken komen, met tussen 12.00 en 18.00 uur per act een of meerdere optredens. In principe zijn alle optredens volledig akoestisch. De organisatie levert geen stroom. Artiesten mogen wel zelf een kleine versterker op accu meenemen. Alle deelnemende artiesten maken kans op de Chuck Deely Award (een replica van het beeldwerk van kunstenaar Vincent de Kievit) en de Chuck Deely Aanmoedigingsprijs (inclusief een workshop begeleiding en coaching van Popradar Den Haag).

STREET-ART, -DANCE EN -THEATER
Elders in de Grote Marktstraat komen op zondag 25 augustus drie plekken waar ruimte is voor Street Dance, Street Art en Street Theatre. Zo komt de breakdancegroep Heavy Hitters van het Haags Hiphop Centrum, is er Afrodans door dansschool Beweigi, een workshop door The Blue Stars Line Dancers, streetdance door dansschool MOVES! en zelfs een workshop ritmisch billenschudden door het Belgische Twerkshop. Daarnaast krijgen deelnemers van de KOO Summerschool de kans om hun talenten te tonen.

Ook aan kunst en theater zal  geen gebrek zijn tijdens The Streets Of Chuck DeelyThe Hague Street Art creëert tijdens het festival kunstwerken geïnspireerd door straatmuzikanten. Beeldend kunstenaar Ka van Haasteren biedt i.s.m. Festival de Beleving een workshop Stencil Art aan. Aan De Krijtman Gert-Jan van der Kooij (alias De Stoepkrijter des Vaderlands) en tapekunstenaar Micha de Bie de eer om met hun tijdelijke creaties de Grote Marktstraat te verfraaien. De Rondlopende Goochelaar, theatervoorstelling ´De Droom van de Held´ door Het Meemaaktheater (ook i.s.m. Festival de Beleving), circusartiest Milan, steltlopers Bokkensprongen en straattheaterduo De Mobiele Eenheid zorgen voor nog meer vertier en actie in de winkelstraat.

AVONDPROGRAMMA
Het festival The Streets Of Chuck Deely wordt afgesloten met een avondvullend programma op het buitenpodium op de Grote Markt, met volledig versterkte optredens van festivalsensatie Son Mieux (solo), de eveneens Haagse formatie Livin´ Blues Xperience (met zanger/saxofonist Nicko Christiansen die meerdere albums opnam met Chuck Deely), The Balcony Players (internationale klezmer en zigeunermuziek) en de Neil Young Tribute uit Den Haag. Ook deze concerten zijn gratis toegankelijk.

Rond 18.15 uur worden de eerste Chuck Deely Awardsuitgereikt door wethouders Richard de Mos van Economie en Robert van Asten van Cultuur.

Kort samengevat

(acts in alfabetische volgorde):

Muziek overdag in Grote Marktstraat:
AliaZ, Aymar Torres Duo, Banner, Base, Brynja, Carlijn & Merle, Convoi Exceptional, De Kiloknallers, DuCroock, Eduard Bekker, Femke Japing, Graeme James, Janne Schra, Jhilani Wijsman, Joost Wander, Kurkervrouwen, LUVR, Mima’s Chio Manush Orkestra, Mitch Rivers, Mojo Jojo, Moniek de Leeuw, NAFT, Pleun Stork, Teddy Macrander, Tess et les Moutons, Tim Knol (solo), Twigs & Twine en Vince Irie.

Street Dance overdag in Grote Marktstraat:
Beweigi, Heavy Hitters, KOO Summerschool, MOVES!, The Blue Stars Line Dancers en Twerkshop.

Street Theatre overdag in Grote Marktstraat:
Bokkensprongen, De Mobiele Eenheid, De Rondlopende Goochelaar, Het Meemaaktheater en Milan.

Street Art overdag in Grote Marktstraat:
De Krijtman, Ka van Haasteren, Micha de Bie en The Hague Street Art.

Avondprogramma op Grote Markt:
Livin´ Blues Xperience, Neil Young Tribute, Son Mieux (solo), The Balcony Players en Uitreiking Chuck Deely Awards.

The Streets Of Chuck Deely is een project van de R.G. Ruijs Stichting en wordt georganiseerd in samenwerking met Marketing Haagse Binnenstad, Stichting Popdistrict Grote Markt, KOO – kunstonderwijs organisatie en Popradar Den Haag.

Het festival krijgt subsidie van de gemeente Den Haag en wordt ondersteund door Fonds 1818.

Volgende week komt het blokkenschema van het festival online te staan op www.chuckdeely.nl en www.facebook.com/thestreetsofchuckdeely.