Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Crossing Border kondigt eerste 50 artiesten aan

2 min read

Internationaal literatuur- en muziekfestival Crossing Border strijkt dit jaar opnieuw neer in en rond Theater aan het Spui. Van 29 oktober tot en met 3 november is er een een gevarieerd, internationaal programma vol literatuur, spoken word, muziek en speciale samenwerkingen te zien.

Aanwezig op het festival zijn: de Amerikaanse singer-songwriter Kevin Morby, Nobelprijs-kandidaat László Krasznahorkai, Librisprijswinnaar Rob van Essen, Les Filles de Illighadad, Alejandro Zambra, Soap&Skin and s t a r g a z e, Cautious Clay, schrijver én muzikant Willy Vlautin, Hanna Bervoets en Jón Kalman Stefánsson.

Ahmed Saadawi komt uit Irak, en schreef de bijzondere roman Frankenstein in Bagdad. Deels gebaseerd op Mary Shelleys klassieker, is het een parabel over het door oorlogen verwoest Bagdad. Carmen Maria Machado’s bundel Haar lichaam en andere feesten is één van dé definitieve boeken van het hedendaagse, Amerikaanse feminisme. Emel Mathlouthi werd in 2012 in een klap een superster in de Arabische wereld. De muziek van de protestzangeres uit Tunesië werd dé soundtrack van de Arabische Lente.

Ierse artiesten op Crossing Border: In de geest van Beckett en Joyce

Ierland is een klein land met een grote literatuurgeschiedenis. De Ieren hebben een aangeboren verteltalent dat alleen geëvenaard wordt door hun liefde voor experiment.

Kevin Barry brak in 2015 door met zijn roman Beatlebone, over de schreeuwtherapie van John Lennon. Nu heeft hij een nieuwe roman, Nachtboot naar Tanger. Kevin Breathnach schreef met Tunnel Vision de meest bijzondere essaybundel van het jaar. Nicole Flattery’s verhalenbundel Show Them A Good Time staat tjokvol zwarte humor, geschreven vanuit het perspectief van jonge, moderne vrouwen. David Keenan is een Ierse singersongwriter die in alles het tegenovergestelde is van de cliché Irish Pub-folkie. Zijn straffe nu-folk verdient een groter publiek.

Praktische informatie en tickets

Crossing Border, dit jaar van 29 oktober tot en met 3 november, vindt plaats in Theater aan het Spui en meerdere locaties in de nabije omgeving, zoals De Nieuwe Kerk, festivaltent Katrina en de Centrale Bibliotheek. Het festival duurt bijna een volle week met het hoofdprogramma op 29 oktober en 1 en 2 november. Op de overige dagen vinden er meerdere interviews, concerten en andere speciale evenementen plaats.

De kaartverkoop is gestart. Er zijn diverse passe-partouts en dagkaarten beschikbaar, eventueel met CJP korting.
Passe-partouts voor 1 en 2 november € 50,-
Dagkaart voor donderdag 31 oktober € 15,-
Dagkaart voor vrijdag 1 november € 30,-
Dagkaart voor zaterdag 2 november € 30,-
ONGEHOORD curated by Rembrandt Frerichs op zondag 3 november € 12,50
An evening with László Krasznahorkai and Nana Ekvtimishvili op dinsdag 29 oktober € 10,-
Alle prijzen exclusief eventuele servicekosten

Ticketlink:
https://crossingborder.stager.nl/web/tickets/326075

Vind Crossing Border online:
www.crossingborder.nl
www.facebook.com/crossingborderfestival
www.twitter.com/crossingborderfestival
www.instagram.com/crossingborderfestival