Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

SNIESTER OVERTREFT ZICHZELF MET SUCCESVOLLE ZESDE EDITIE

2 min read

Meer dan 60 spraakmakende shows op 13 podia, volle zalen, (inter)nationale belangstelling en een geweldige sfeer maakten Sniester 2019 tot een prachtervaring

De organisatie van Sniester blikt terug op de meest succesvolle editie tot nu toe. Dat de ster van het Haagse stadsfestival vol muzikaal avontuur rijzende is, werd afgelopen weekend andermaal bewezen. Meer dan 60 acts, spelend vanaf 13 podia in het Popdistrict van Den Haag, transformeerden de binnenstad van 24 t/m 26 mei tot een luilekkerland voor muziekliefhebbers. Naast belangstelling uit alle windstreken van Nederland trok Sniester dit jaar ook een respectabel aandeel bezoekers van buiten de landsgrenzen. Volle zalen en unieke shows van artiesten die hun ziel en zaligheid blootlegden zorgden verder voor een memorabele editie.

Werkelijk uniek was de podiumopstelling in de grote zaal van poppodium Paard tijdens Sniester, waarbij acts in het midden van de zaal speelden en de bezoekers als in een arena rondom konden genieten van het quadrofonische geluid. Populaire acts als Joost en Merol, maar ook Afrobeat legende Orlando Julius, muli-instrumentalist Jacco Gardner en elektronisch duo Weval lieten zich in deze speciale setting van hun beste kant zien. Andere festivalsmaakmakers waren o.a. het Belgische SONS, Tessa Rose Jackson’s Someone, de futuristische folkpop van Portland en de eenmalige intieme show van Splendid. “Voor mij was Sniester 2019 een aaneenschakeling van hoogtepunten, van de eerste akoestische shows tot de afterparty’s in de kleine uurtjes” aldus Marco Bijsterbosch van de organisatie. “Het meeste heb ik genoten van al die blije gezichten van mensen die oprecht genoten van het vele moois dat er te zien en te horen was tijdens Sniester. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Puur kippenvel”, vult mede-programmeur Henk Koolen aan.

Massale belangstelling was er ook voor Sniester Junior, de gratis festivaldag voor kinderen en traditioneel de afsluiter van het festivalweekend. Op deze dag dat kattenkwaad mag hebben honderden kinderen meegedaan aan activiteiten die ze normaal gesproken alleen in hun stoutste dromen mogen (of durven) doen: vliegtuigjes gooien vanaf de Grote Kerk, als drummer of gitarist optreden met een eigen band, cursussen crowdsurfen, stagediven en breakdancen of een echte motor uit elkaar slopen. Het kon en mocht allemaal tijdens Sniester Junior, dat met aangename temperaturen ook weer een favoriet onderdeel van het festival bleek.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden, hieronder een impressie waarmee het succes van Sniester 2019 het beste kan worden gevisualiseerd.

Foto’s Sniester klik hier, de foto’s zijn ook terug te vinden op onze Fan Pagina op Facebook https://www.facebook.com/StappeninDenHaag

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten