za. aug 24th, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

25 Mei Hofvijver Regatta

2 min read

Op 25 mei organiseert H.S.R.V. Pelargos de Hofvijver Regatta, waarbij wordt geroeid op de Hofvijver in Den Haag om geld op te halen voor het Nationaal MS Fonds. Het evenement begint om 13:30 en is afgelopen om 21:00. Het belooft een hele mooie dag te worden, waarbij u op de kade kunt genieten van leuke activiteiten of van lekker eten en drinken. Er zal de hele dag gezorgd worden voor leuke muziek plaatjes en voor een bijdrage aan het goede doel kunt u er zelf ook een aanvragen! Meld je nu aan op Facebook bij Hofvijver Regatta 2019.

Doel van 2019
Bij de Hofvijver Regatta van 2019 zal er geld worden opgehaald voor een nieuw goed doel, namelijk het Nationaal MS Fonds. Het Nationaal MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose, een ziekte bekend als MS. MS is een chronische ziekte in het centrale zenuwstelsel, waarbij er scleroses, verhardingen, ontstaan in het weefsel rondom de zenuwen van het centrale zenuwstelsel. Deze scleroses zorgen ervoor dat opdrachten vanuit het centrale zenuwstelsel niet goed worden ontvangen door de spieren, wat voor verschillende klachten in patiënten kan zorgen. Het Nationaal MS Fonds is actief in voorlichting, onderzoek en coaching rondom MS, waardoor ze hun krachten kunnen bundelen in de strijd tegen MS.

Hofvijver Regatta
De Hofvijver Regatta is een 200 meter boord-aan-boord wedstrijd, waarbij bedrijven, politici, studenten en andere geïnteresseerden roeien voor het goede doel. Daarnaast wordt er op dit mooie water van Den Haag gestreden om de eerste plaats. De wedstrijd is altijd een groot spektakel, dankzij de deelnemers en de fantastische locatie naast het Binnenhof.

Voorgaande jaren
In voorgaande jaren is er tijdens de Hofvijver Regatta geld voor opgehaald verschillende goede doelen, zoals: Unicef, KiKa, Fond Gehandicapten- sport en het Wereld Natuurfonds.

Tijdens de Hofvijver Regatta in 2016 is er een totaalbedrag van € 8.046 ,- opgehaald voor het Fonds Gehandicapten- sport. Tijdens de editie in 2017 is er nogmaals voor het Fonds Gehandicapten- sport € 5.072,-. Opgehaald.

Meer informatie: www.hofvijverregatta.nl