za. aug 24th, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Programma Schollenpop 2019 compleet

2 min read

Voor het gratis toegankelijk popfestival Schollenpop, wat dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 3 augustus zijn de laatste namen bevestigd.

Tim Akkerman & The Ivy League.
Voorheen frontman van Di-Rect, nu succesvol met zijn band The Ivy League. Op deze editie van Schollenpop zal Tim zijn nieuwe plaat “Lions don’t cry” presenteren, maar ook nummers van de “The Boss” tour spelen!

Snelle.
Lars Bos – alias rapper Snelle – is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen ook een (muzikaal) verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren.‘’Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg. Hij houdt het echt. Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.’’

Suburbs.
Huisband van Schollenpop, dus ook dit jaar weer present. Suburbs speelt materiaal van de nieuwe plaat “Playing With Old Toys”, maar ook de hits komen voorbij.

Playground Zer0.
Wanneer drie vrienden in Roemenië tijdens hun speelkwartier een drumcomputer vinden, is dit het begin van Playground Zer0, een producerscollectief. Ze debuteren in 2014 met het album ‘Poison’ waarvan de singles ‘Dropdown’, ‘Full Moon’ en ‘Sean’ verschijnen. En wat te denken van hun puntgave remix van Typhoon’s ‘Zandloper’. Playground Zer0 stond al op The Great Escape Festival in Brighton en Parkpop in thuisstad Den Haag én ook weer op Schollenpop.

X Raiders.
Vijf mannen die de ware betekenis van rock ’n roll nogmaals blootleggen: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel. Het debuut album gooit een strop om je nek en sleept je in een genadeloze moshpit van high-energy rock ’n roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities. De band laat zich inspireren door niet mis te verstane rockgoden als Judas Priest, Turbonegro en vaderlandse helden zoals Peter Pan Speedrock.

Eerder bevestigde namen: Ad van den Berg’s Moonkings, Luminize, Nona, EUT, Anemone, APA en New Dosis Audio.

Schollenpoplocatie is het Zuiderstrand van Scheveningen(einde Houtrustweg).

Actuele informatie op www.schollenpop.nl   www.facebook.com/schollenpop