wo. jul 24th, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Biertuin, vinylplaatjes en speciaalbierproeverij recept voor succes

1 min read

Liefde voor bier sterker dan lentekou op Lentebierfestival

Hoewel het kwik niet boven de 10 graden uitkwam, hing er vrijdag 12 en zaterdag 13 april volop bierliefde in de lucht op de Grote Markt. Twaalf Nederlandse brouwers presenteerden hun meest bijzondere assortiment aan het publiek op de vijfde editie van het Lentebierfestival. Duizenden bezoekers kwamen op de biertuin Duitse stijl af ondanks het toch pittig frisse lenteweer.

Het festival was gratis toegankelijk. Bezoekers konden een proefglas en munten kopen om de seizoensfavorieten van o.a. Kompaan, Brouwerij de Molen, Two Chefs Brewing en Oedipus te proeven. Naast bier werd er genoten van lekker eten, soulclassics van de 2 dj’s zorgden voor een zonnig sfeertje en in de kratten kon gestruind worden naar tweedehands platen. Met de winterjas nog even uit de kast en terrasheaters aan was het best uit te houden in de knusse biertuin, die voor de gelegenheid was gebouwd voor het terras van de Boterwaag.

Twee soorten bezoekers zijn gespot. Een harde kern van serieuze bierliefhebbers, die met plattegrond in de hand speuren bij welke brouwers de nieuwste bieren te vinden zijn. Geur, kleur en smaak worden vergeleken en notities bijgehouden in bierproef-apps. En een grotere groep voor wie het festival vooral een goede aanleiding was om vrienden te zien onder het genot van een speciaalbiertje. Dat de populariteit van bierfestivals voorlopig nog niet tanende is, is dit weekend bewezen: ook in een Hollandse lente trekt Den Haag er graag op uit om het bier te vieren.