Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Gratis muzikantenworkshops tijdens Popradar Winterfest

2 min read

Maar liefst 8 masterclasses tijdens Haags feestje

Hoe schrijf je sprekende lyrics? Wat moet je posten op social media? Hoe neem je zelf muziek op op je zolderkamer? Hoe zit het drumwerk op de eerste platen van Within Temptation in elkaar? Hoe schrijf je een hit? Tijdens Popradar Winterfest op 30 maart krijgen muzikanten antwoorden op deze vragen.

Tijdens Winterfest borrelt niet alleen nieuw Haagse talent aan de oppervlakte, maar kun je je als muzikant ook laten bijscholen. Popradar Music Support, de talentontwikkelingsregeling van Popradar, organiseert in samenwerking met bandcoachingsorganisatie Ready To Play en drumschool Stefan van de Brug een aantal gratis toegankelijke workshops tijdens het popfestival.

Zo leert Roos Meijer (Pitou, Maktub) muzikanten hoe je innovatieve en sprekende lyrics schrijft. Megan Lloyd (The Life I Live, Werfpop, Embassy Festival) vertelt je hoe je als muzikale act met je social media om moet gaan. Bij Remco Visker (Ready To Play, Rootz Sunday Jam) kun je terecht voor DIY (Do It Yourself) recording. Gitarist/bassist/drummer Sander Bus (Death Alley, Blues Junkies) geeft een workshop surfrock.

Ivar de Graaf, voormalig drummer van Within Temptation, laat voor drumschool Stefan van de Brug de geheime kneepjes van het vak zien. Rianne Walther van de Haagse band The Indien weet alles op het vlak van backing vocals en Vince van Reeken (toetsenist, songwriter, producer) maakt van iedereen een songwriter. Tot slot kun je bij tijdens het spreekuur van Popradar Music Support bij coördinator Janneke Nijhuijs terecht voor al je brandende vragen over deze talentontwikkelingsregeling.

Door vrijwilligers samengesteld programma
Tijdens Winterfest word je verrast door een verscheidenheid aan genres binnen de Haagse muziekcultuur. Van jonkies die net hun donkere oefenhol uitkruipen, ouwe rotten die al 20 jaar binnen de muren van Popradar repeteren tot gevestigde acts die hun sporen binnen het Haagse al verdiend hebben tijdens de ontelbare evenementen die de stad rijk is. Het programma wordt voor het grootste deel samengesteld door vrijwilligers, die zelf bepalen hoe ze hun ruimte invullen.

Eerder werden Bandsessies (Share!, WhatEls, Twisted Olivier), Beyond The Moon, Cacatory, Dovestone Cult, Durango, Girlstalk, Invasion, Lifeless Past, Magic Moon, Melting Eyes, Suburbs, The Bad Tones, Warborn Waste, G.R.A.P., TABS, Defazer, Door32, Mad Jam, Silver Lining, Van Wanko, Deflour, APA, Anemone, New Dosis Audio, André Hazel, Cas & Gaby, Jo Laureys (BE), Nelson (PT), Lukewarm Ocean, Popoulos, Callkoen en James Burki aangekondigd.

Popradar Den Haag
Het programma van Winterfest bestaat uit zo’n 60 acts. De rest van de line-up wordt de komende tijd bekend gemaakt. Winterfest start op zaterdag 30 maart om 15.00u en eindigt om 02.00u. Meer informatie vind je op www.popradar.nl/winterfest.

Winterfest wordt georganiseerd door Popradar Den Haag, voorheen Haags Pop Centrum. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten met Popradar Music Support.