Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

SNIESTER FESTIVAL MAAKT EERSTE LICHTING NAMEN BEKEND

3 min read

Haags stadsfestival bevestigt komst van o.a. Jacco Gardner, Daniel Romano, SONS, Tim Knol, A Giant Dog, EUT en vele anderen

Van 24 t/m 26 mei 2019 beleeft Sniester zijn zesde editie in het Popdistrict van de Haagse binnenstad. Wat begon als een wild plan van een groepje bevriende Haagse programmeurs is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk geliefd ontdekfestival aan het begin van de zomer. Vanaf dag 1 is het doel van Sniester om een podium te zijn voor één soort live act: artiesten met een ongrijpbare energie die hun publiek zo weten te raken dat er bij elke show iets bijzonders gebeurt. Dat kunnen gearriveerde namen zijn, maar ook onontdekte parels of opkomend talent. Als er maar iets bijzonders gebeurt. Een festival zonder zelfopgelegde beperkingen en dwars door alle muzikale genres heen. Een festival waar authenticiteit de boventoon voert

EERSTE NAMEN SNIESTER 2019
De eerste 29 bevestigde acts voor Sniester 2019 zijn:
Jacco Gardner’s Somnium / Daniel Romano / SONS / Tim Knol & Blue Grass Boogiemen / A Giant Dog / EUT / Pig Frenzy / Donna Blue / dirk. / PEUK / Eckhardt And The House / TAPE TOY / Drugdealer / Bad Nerves / Someone / Niko / DADDY LONG LEGS / Het Gezelschap / Banana Savannah / KAUW / Dr. Jordan Institute / The Magic Mumble Jumble / AVA NOVA / Ozma / Supersonic Blues / Cordon Rouge / Dyzack / OBNIII’s / The Yawpers. De komende tijd worden er nog eens ongeveer 30 acts bekendgemaakt

SNIESTER LOCATIES
Sniester telt komende editie 13 locaties in het Haagse Popdistrict – op en rondom de Grote Markt en in poppodium Paard – waar een enorm arsenaal aan (inter)nationale artiesten hun ziel blootlegt. Deze podia hebben allen hun eigen sfeer en bijzondere beleving: De Poot, De Gekke Geit, Zetaextravaganza, September, De Zwarte Ruiter, The Grey Space, Humanity House, Paard (grote zaal en kleine zaal), Paardcafé, Rootz, Het Kantoor van Bleyenberg en Het Magazijn.

SNIESTER JUNIOR
Traditiegetrouw is de zondag (26 mei 2019) het territorium van Sniester Junior: de gratis festivaldag voor kinderen waarop ze zoveel mogelijk dingen kunnen doen die normaal niet mogen. De dag dat kattenkwaad mag. Het programma van Sniester Junior wordt in de weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt.

SNIESTER QUOTES
“Sniester stelt nooit teleur”Juryrapport Haagse Popprijs 2018 (Winnaar Beste Initiatief)
“Denderende line-up. Overrompeld door de diversiteit van de Nederlandse muziek. Het leven is goed op Sniester.”The Daily Indie
“Geweldige sfeer. Verwacht het onverwachte” – Pinguin Radio
“Sniester Festival is het Haagse stadsfestival waar je acts kunt zien die je keihard weten te raken. Per ongeluk in je gezicht, op je lachspieren of in je onderbuik, maar meestal in je hart.”Sniester over Sniester

SNIESTER FESTIVALGLAMPING
Sniester groeit. Ieder jaar reizen er meer mensen van buiten de stadsgrenzen naar Den Haag om zich onder te dompelen in de wereld van Sniester. Speciaal voor deze bezoekers worden er momenteel combinatiepakketten samengesteld: glamping recht in het festivalhart behoort binnenkort tot de mogelijkheden. Vanuit een nieuw ontwikkelde oase van rust op de Haagse Grote Markt is straks het muzieknirwana slechts één deuropening verwijderd. Vanaf medio april krijgen bezoekers de gelegenheid deze (betaalbare) opties te reserveren.

BESTE HAAGSE INITIATIEF
In oktober 2018 sleepte Sniester tijdens de uitreiking van de Haagse Popprijzen de onderscheiding ‘Beste Haagse Initiatief’ in de wacht en behoorde daarmee samen met producer San Holo en band Niko tot de drie award-winnaars.

SNIESTER TICKETS EN INFO
Blind Cat passe-partouts: €17.50 (UITVERKOCHT)
Regular passe-partouts: €27.50
Dagtickets vrijdag: €17.50 (VANAF 1 MEI 2019)
Dagtickets zaterdag: €17.50 (VANAF 1 MEI 2019)

Festivalinformatie en tickets: www.sniester.nl
Sniester op Facebook: https://www.facebook.com/sniester/

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag