Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

ST PATRICK’S DAY FESTIVAL THE HAGUE 2019

3 min read

Ierse invasie St. Patrick’s Day valt op zondag dit jaar
Haagse Binnenstad haakt in voor de grootste viering St. Patrick’s Day van Nederland

Zondag 17 maart 2019 gaat Den Haag weer op groen voor de Ierse nationale feestdag. Voor de 9de keer op rij vindt het festival op de Grote Markt plaats met Ierse bands, shows van de beste Ierse dansscholen van Europa, traditionele gerechten, Guinness van de tap en een uitgebreide Dramtune whiskyproeverij. Voor de editie 2019 worden weer duizenden bezoekers verwacht en breidt het feest zich steeds meer uit in de Haagse binnenstad. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot de grootste viering van St Patrick’s Day op het Europese vasteland.

Samenwerking met O’Casey’s Irish pub
Duizenden in Nederland woonachtige Ieren en in het groen getooide Nederlanders trekken ieder jaar naar Den Haag voor het gratis evenement.

De ondernemers rond de Grote Markt en The Irish Club of the Netherlands gingen vorig jaar voor het eerst de samenwerking aan met de wereldberoemde Ierse pub O’Casey’s
om één groot festival neer te zetten in de binnenstad. O’Casey’s won maar liefst twee internationale prijzen en mag zich beste Ierse community pub van Europa én van de wereld noemen.
Sinds deze samenwerking lijkt de populariteit geëxplodeerd – zo’n 12.000 bezoekers vonden in 2018 hun weg naar het festival.

Muzikale luchtbrug
Sinds de afgelopen edities omarmen steeds meer ondernemers in de Haagse binnenstad St. Patrick’s Day. Om deze ‘greening’ kracht bij te zetten en de verschillende festivallocaties aan elkaar te verbinden is er dit jaar een extra bezienswaardigheid op straat: een live band zal tussen het Noordeinde en de Grote Markt al spelend heen en weer pendelen om iedereen op hun route met opzwepende Ierse folkmuziek in de stemming te brengen.

Zelf céilí leren dansen
Wat maakt deze Ierse feestdag nou tot zo’n hit? Naast de opzwepende muziek zit de aantrekkingskracht hem ook zeker in de Ieren zelf, die er traditiegetrouw elk jaar de harde kern vormen. Al vanaf vroeg op de dag weten zij er een feest van te maken, aangemoedigd door pinten Guinness. Om de iets strammere Nederlander een duwtje in de goede richting te geven, geeft de uit Ierland ingevlogen Blarney Dance Academy om 14:00 een openlucht-clinic céilí (spreek uit: ‘kjeli’) dance waarbij iedereen welkom is om mee te doen. Céilí dances zijn de traditionele rij- en rondedansen die bekend zijn van het Riverdance spektakel. Op houten vlonders voor het hoofdpodium mag iedereen een poging wagen om de rising en grinding step onder de knie te krijgen.

Datum:                     Zondag 17 maart 2019
Locatie:                    Grote Markt, Den Haag & O’Casey’s Irish Pub, Noordeinde 140
Openingstijden:       Van 13.00 uur tot 23.00 uur | & O’Casey’s Irish Pub tot 03.00 uur.
Entree:                     Gratis
www.stpatricksdaydenhaag.nl

Over de Grote Markt
De Grote Markt is een voormalig marktplein dat nu dienst doet als gemeenschappelijk terras voor de 6 omringende horecazaken.
Door de relaxte sfeer en de vele evenementen die er jaarlijks plaatsvinden is het een door Hagenaars geliefde plek in het hart van de stad.
De Grote Markt is het bruisende hart van het Popdistrict van Den Haag waar jaarlijks tientallen evenementen georganiseerd worden die de binnenstad kleur geven. Het Popdistrict trekt met haar festivals tienduizenden bezoekers per jaar.

 

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten