Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Festival TREK sluit festivalseizoen traditioneel af in Den Haag

3 min read

Utrecht, 22 januari – Ook dit jaar keert Festival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, weer terug naar Den Haag. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september tovert de ‘BurgeRmeester van TREK’ met zijn Bourgondische Dorp het Westbroekpark weer om tot een groot openluchtrestaurant. Tijdens het slotweekend kunnen Festival TREK bezoekers genieten van de lekkerste streetfood gerechtjes die met liefde bereid worden in de mooiste mobiele keukens. Het festival staat tevens garant voor verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent. Festival TREK is toegankelijke festival en geschikt voor zowel jong als oud.

Vorig jaar hebben ruim 250.000 Bourgondiërs tijdens het jubileumseizoen een bezoek gebracht aan de Festival TREK dorpen in negen van de mooiste stadsparken door het hele land. De ‘BurgeRmeester van TREK’ heeft toen ook de miljoenste bezoeker mogen verwelkomen in het Bossche Paleiskwartier. Sinds de eerste editie kan het festival rekenen op een vaste groep trouwe fans, die elk seizoen verrast worden met nieuwe toevoegingen aan de Festival TREK formule:

  • Zo wordt er bij de selectie van de foodtrucks rekening gehouden met de trends op het gebied van food. Komende editie is hier een stijgende lijn te zien in het aanbod vegan, vegetarische en biologische keukens;
  • Is er dit jaar meer terrasgelegenheid aanwezig en komen er elk jaar specifieke bars bij, zoals een semi-overdekt wijnterras met meer dan 20 soorten wijn, een cocktailbar (met tevens een ruime keuze aan alcoholvrije drankjes) en nieuw dit jaar een Biergarten met een uitgebreid aanbod Speciaal Bier;
  • Heeft het entertainmentteam vanaf dit jaar een doorlopend programma met verrassingselementen verspreid over het festivalterrein, op de verschillende podia en in het theater;
  • Wordt het decor van de stadsparken elk jaar nog meer aangekleed om de kenmerkende Festival TREK sfeer verder uit te dragen.

Vanaf de lunch tot 23 uur vermaak
Bezoekers weten het festival, naast de lekkerste gerechtjes uit de mooiste mobiele keukens, ook te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment. Overdag worden zij op het terrein vermaakt door een theaterkaravaan en muzikaal- en kleinkunsttalent op de verschillende podia. De Vuurtorenbar is de plek waar men ’s avonds kan genieten van een Silent Disco, al dan niet gevolgd door de opzwepende klanken van de DJ. Ook bij de Platenbus kunnen bezoekers met de voetjes van de vloer op de lekkerste hits van vroeger. Dagelijks is er rond 22:00 uur een vuurshow. De kleinste bezoekers van TREK vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop en met de oud Hollandse spelletjes. Ook zorgt een ritje in één van de oude kermisklassiekers, zoals elk jaar, weer voor het nodige plezier voor jong en oud.

Over Festival TREK
Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’, schoon gespoeld, exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl.

Foodtrucks uit Den Haag en omgeving die deel uit willen maken van het grootste rondreizende foodfestival van Nederland kunnen zich nog tot en met 15 februari aanmelden.