Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

OH OH INTRO–week 2018

2 min read

Vanaf 27 augustus tot 31 augustus gaan alle nieuwe studenten van Den Haag kennismaken met de stad als nooit tevoren. De snelst groeiende studentenstad van Nederland gaat in de laatste weken van augustus de komst van de nieuwe studenten vieren. De aftrap is voor de studenten van de Universiteit Leiden met de HOP-week van 20 -24 augustus. Vanaf 27 augustus starten de Hbo-instellingen hun introductietijd.

Sinds 2011 organiseert ACKU het OH OH INTRO festival op het Lange Voorhout. Het traditionele eindfeest van alle studentenintroducties voor studenten van alle hoger onderwijsinstellingen op de mooiste plek van de stad. Nu met de achtste editie van het festival breidt de introductie zich uit naar een programma van een week dat plaats vindt in de stad, op de campussen en op het water.

maandag 27 augustus
start de Haagse ontvangstweek voor studenten van De Haagse Hogeschool op met de OH OH HALLO, het surprise moment waarbij de nieuwe studenten op de Campus op een spectaculaire manier worden binnengehaald.

Dinsdag 28 augustus het sportieve programma van de OH OH GAMES, de sportdag van Team Campus – Student Life & Sports. Waarbij de volgende sportverenigingen zich aan de nieuwe studenten presenteren met clinics en wedstrijden. o.a. touwtrekwedstrijd, hoelahoep wedstrijd, demonstraties en inschrijfmogelijkheden met gunstige studentenprijzen.

Woensdag 29 augustus gaan meer dan 1.000 studenten het water op. Vanaf de Laakkade (HHS) en vanaf de Prinsessegracht (Inholland) gaan er rondvaartboten met daarnaast hun eigen “zuipschuit” varen richting het Oude Centrum. Tijdens deze vaartocht gaan DJ’s op de beide studentenvloten draaien en ontstaat er een uniek intro spektakel op het water. Bij aankomst aan de Bierkade gaan de studenten naar de Grote Markt waar ze feestelijk worden ontvangen en alle leuke kroegen van de markt leren kennen. Vanaf de Grote Markt starten daarna de door student mentoren begeleide OH OH CITY TOURS naar het Filmhuis, Paard, Stadhuis en de studentenverenigingen.

Donderdag 30 augustus is het traditiegetrouw tijd voor het OH OH INTRO festival op het Lange Voorhout van 15:00 tot 23:00 uur met 10.000 bezoekers. Het eindfeest van de introductie van alle hoger onderwijsinstellingen. OH OH INTRO biedt plaats aan 75 Haagse ondernemers, kroegen en culturele instellingen die laten zien wat ze studenten te bieden hebben. Op het terrein staan drie podia, met een secret stage, PIP Den Haag stage en een DJ mainstage. Er is een food village, vier bartenten met een uitgebreid aanbod aan biertjes, cocktails en heerlijke hapjes. Op het podium zullen o.a. Rugged, Josylvio, Steve Verm, Mystery Glasses, Billy the Kit & Stennis Weening, Alan Serano, Chelsea Stemms, Fields te bewonderen zijn. Andere artiesten volgen later.

Vrijdag 31 augustus is het OH OH BRAKKE VRIJDAG op de Grote Markt van 11:00 tot 14:00 uur met een heerlijk lounge muziekje, smoothie en Haagse tosti om bij te komen van de eerste kennismaking met Den Haag Studentenstad.

Website www.ohohintro.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten