Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

DI-RECT en Folk Road Show winnen Haagse Popprijzen 2017

2 min read

DI-RECT en Folk Road Show winnen Haagse Popprijzen 2017

Zaterdag 21 oktober is tijdens de Haagse Pop Nach, traditioneel de afsluiting van de Haagse Pop Week, voor de 15e keer de Haagse Popprijs uitgereikt. DI-RECT ging dit jaar naar huis met de eer. De HPC Music Support Award, ter stimulering van opkomend talent, is uitgereikt aan het Haagse internationale gezelschap Folk Road Show.

De Haagse Pop Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band/act wiens carrière op dat moment de dikste pluim verdient. Alle genomineerden worden aangedragen door een grote groep onafhankelijke lokale programmeurs en de winnaar is bepaald door het publiek. De hele week kon men kiezen voor DI-RECT, Playground Zer0, Rat n Frikk, Sven Hammond of Deniro.

DI-RECT heeft zichzelf onbetwist het vaakst overtroffen. Na zeven studioplaten, ontelbaar veel festivals en een eigen 15-jarig jubileumfestival op het strand zou menig musicus zichzelf een tropische sabbatical gunnen. In plaats daarvan pakte deze band het afgelopen jaar door met aaneensluitend een EP release, een uitverkochte clubtour, een nieuw studio album dat net uit is en op 3 november een eigen show in de AFAS Live. Maar liefst 33 % van de stemmen sleepte deze band binnen.

HPC Music Support Award
De HPC Music Support Award is in het leven geroepen om een van de 70 bands die zich inmiddels voor de talentontwikkelingsregeling van het Haags Pop Centrum hebben aangemeld een extra steuntje in de rug te geven. Folk Road Show gaat naar huis met 1000 euro aan Music Support.

Folk Road Show laat zich inspireren door beruchte road shows van vroeger. Deze band heeft zichzelf zowel in Den Haag als internationaal op de kaart gezet de afgelopen jaren. In minder dan drie jaar speelde de band al ruim 300 shows. Sinds 2014 toert de band door Europa en ze hebben er net een tour van twee maanden door Canada op zitten. De tweede single komt eraan en nu is de Benelux aan de beurt. Eind dit jaar bezegelen ze het succes met een optreden in Paradiso.

Haagse Pop Week
Tijdens de Haagse Pop Week, 13 t/m 21 oktober 2017, zet het Haags Pop Centrum nieuw lokaal poptalent op de kaart. Maar liefst negen dagen lang nemen muzikanten de stad over tijdens de herfstvakantie om te laten zien waarom Den Haag dé popstad van Nederland is.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten