do. aug 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Haagse muziekscene slaat handen ineen om jong muziektalent te ondersteunen

2 min read

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s, producers en andere muzikanten onder de 19 jaar wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de zevende keer het unieke gratis coachingtraject TALENT EVENT opgezet.

Dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Janivo Stichting en Stichting Boschuysen kunnen jongeren tot 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten vanaf januari gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant wordt bijgebracht. Vanzelfsprekend kunnen de jongeren aansluitend gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, waaronder het Haags Pop Centrum, Muziekacademie Den Haag, Haags Hiphop Centrum, Musicon, YMCA Scheveningen, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.

Muziekwedstrijd
Daarnaast kunnen de jonge muzikanten onder de 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten meedoen aan de muziekwedstrijd van TALENT EVENT. Alle muziekstijlen zijn welkom, van rock en hiphop tot jazz en dance, van singer/songwriter tot metal en punk. Jongeren kunnen in een band meedoen of als solo-artiest. Bij acts die bestaan uit meer dan één persoon moet minimaal de helft jonger dan 19 jaar zijn. Ook moet minimaal de helft wonen in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer). Aanmelden voor TALENT EVENT kan tot uiterlijk 1 november.

Om mee te kunnen doen aan de muziekwedstrijd van TALENT EVENT moeten de muzikanten in ieder geval met eigen muziek meedoen aan de audities in december in muziekcentrum Musicon (live acts) en in de studio van het radioprogramma Young Agga op Den Haag FM (hiphop). Daarna volgen voorrondes in februari in Musicon, Haags Pop Centrum, Saturnus en Paardcafé. De finale is zaterdag 24 maart 2018 in de grote zaal van het Paard.

De finalisten van TALENT EVENT maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, waardebonnen te besteden in Rockpalace Keymusic, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, festivaloptredens in 2018 (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Schollenpop, Kaderock en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé. De winnaar krijgt bovendien een jaar gratis oefenruimte in het Haags Pop Centrum ter beschikking en professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van HPC Music Support.

Aanmelden voor TALENT EVENT kan tot uiterlijk 1 november via info@talentevent.nl

Meer informatie: www.talentevent.nlwww.facebook.com/talentevent en www.twitter.com/talenteventdh
 
Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb.