Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Vierde editie Sniester overtreft alle verwachtingen

3 min read

Haags festival nestelt zich definitief in Nederlands festivallandschap

Afgelopen weekend vond in de binnenstad van Den Haag voor de vierde keer het stadsfestival Sniester plaats. Met zo’n 27.500 bezoekers verdeeld over drie broeierige festivaldagen, memorabele optredens en een fantastische sfeer overtrof deze editie van Sniester de stoutste verwachtingen. In hun festivalverslagen roemden media veelvuldig het kleurrijke publiek, de kwalitatief hoge muziekstandaard en de tomeloze energie waarmee Sniester alles en iedereen overrompelde.

Met 80 acts spelend op 13 bekende en minder bekende Haagse festivallocaties werden muzikale hoogtepunten als een Chinese vuurwerkmat aan elkaar geregen. Bij het noemen van muzikale uitschieters zou de zoveelste opsomming van de complete Sniester line-up gerechtvaardigd zijn. In plaats daarvan een greep uit wat de pers schreef over Sniester in de afgelopen dagen.

“Op de Grote Markt is het druk op het terras. In het midden staat een oude schoolbus met een podium. Mannen met lang haar, baarden en gekrulde snorren en vrouwen met korte broek, getatoeëerde benen in aparte outfits drinken bier uit een flesje. Zoveel verschillende mensen, wat leuk eigenlijk!” (Den Haag Direct).

“Weet je wat, wat heeft het eigenlijk voor zin? Het was weer een fantastische avond, maar om daar nou weer zo’n standaardverslag over te schrijven? Hoe kan dat na HECK? Tijdens de Kraaien spraken we iemand die er ook bij was toen de Britten The Grey Space totaal verpulverden. Ze zei íets van ‘en nu is er weer dat heerlijke gevoel dat de komende weken alles kut is omdat het niet HECK is’. Dus dat.” (3voor12 Den Haag).
Het verhaal van 3voor12 Den Haag vervolgt daarna met een anekdote over een notitieblokje dat verloren gaat in een wilde moshpit. Exemplarisch voor Sniester.

“Het moge duidelijk zijn dat Sniester een festival met smoel is. ‘Niet voor de poes’, zoals de organisatie van het tweedaagse popterreur met viervoetige mascotte waarschijnlijk zelf zou zeggen. Overal is dan ook ruimte voor kattenkwaad en in alle ruimtes rondom de goed gevulde Grote Markt valt wel wat te ontdekken.” (The Daily Indie).

Voor het eerst werd dit jaar tijdens Sniester een speciaal programma samengesteld voor de allerkleinsten. Sniester Junior bleek een grandioos succes op de derde festivaldag met zo’n 7.500 bezoekers van alle leeftijden. Kinderen van 4-12 jaar beleefden de dag van hun leven met onorthodoxe activiteiten als het uit elkaar sleutelen van een echte motor, plaatjes draaien vanachter een professioneel DJ-deck en een kookcursus onder leiding van topkok Pierre Wind. ‘De dag dat kattenkwaad mag’ kwam hiermee met stip binnen in het Haagse straatvocabulaire.

Kernprogrammeurs Henk Koolen (Paard) en Marco Bijsterbosch (Grote Markt Den Haag) geven aan dat deze editie van Sniester de meest succesvolle tot nu toe was en bovendien een opmaat naar de toekomst. De programmeurs hopen volgend jaar nog meer Haagse partijen te betrekken bij Sniester om zo te groeien naar een nietsontziende muziekorkaan.

Henk Koolen over Sniester 2017: “Aan het eind van twee volle dagen bandjes kijken had ik nog meer energie dan aan het begin. Persoonlijke highlights waren Ron Gallo, Bartek, Mitch Rivers en Junglebae”. Marco Bijsterbosch vult aan: “Heck wist met deze show in één klap het hele festival samen te vatten. Mijn favorieten waren Heck (uiteraard), Dawn Brothers, Lucky Fonz III, Rectum Raiders en The Goon Mat & Lord Benardo.”

Sniester online
www.sniester.nl
www.facebook.com/sniester
www.instagram.com/sniester

 

indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag