Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Sniester introduceert De Nationale Kattenkwaad Dag

3 min read

Haags festival zoekt grenzen van het toelaatbare op tijdens Sniester Junior op zondag 28 mei 2017
Van 26 t/m 28 mei a.s. vindt in de Haagse binnenstad de vierde editie van het jaarlijks terugkerende muziekfestival Sniester plaats. Primeur op de laatste festivaldag (zondag 28 mei) is een programma geheel toegespitst op de jongste festivalbezoekers van ons land. En dat programma is niet voor de poes. Sniester overtreft de stoutste verwachtingen van de meest ondeugende kinderen van 4 tot 12 jaar met een arsenaal aan activiteiten waarvan bij de meeste huishoudens de haren recht overeind gaan staan. In dat kader introduceert Sniester De Nationale Kattenkwaad Dag. Als het aan de organisatie ligt, wordt deze dag in de toekomst een vast onderdeel van het festival en door heel Nederland de dag dat kattenkwaad mag. Sniester Junior is voor iedereen geheel gratis toegankelijk.

ONORTHODOX KINDERPROGRAMMA
Aan de kant met die kluitjes pratende en drinkende volwassenen met hun armen over elkaar. Het is tijd voor actie! Het team van Sniester Junior stelde een onorthodox programma samen waarvan de jongste festivalboefjes zullen watertanden. Zelf platen draaien in de DJ booth, met meel smijten onder leiding van topkok Pierre Wind, een kijkje nemen achter de bar en in de keuken; op Sniester Junior gebeuren zoveel mogelijk dingen die normaal niet kunnen of mogen. Je scoort hier je eerste tattoo of piercing (net echt), leert stagediven van een pro, shaket je eigen cocktails en beukt iedereen aan de kant tijdens de skelterrace dwars over het terras. Ook mogen kinderen ARBO-onverantwoorde dingen doen zoals een echte motor uit elkaar halen en de Sniester caravan van een nieuwe lik verf voorzien. Kinderen die liever creatief dan destructief bezig zijn maken met stof, schaar, lijm, verf en papier de mooiste dingen in Jookjes Sniesterparadijs. De beruchte Zandberg waar de kleinste Sniesteraars lekker kunnen scheppen en vies worden is er uiteraard ook weer dit jaar.

KINDERCAFÉ
Op Sniester Junior komt een echt kindercafé. Sorry, enkel toegang onder de 16! Hier kunnen eigen (junior)biertjes besteld worden aan de bar. Liever tappen dan drinken? Prima: bezoekertjes worden in no-time aangekleed en omgetoverd tot barman/vrouw. In een echt café hoort natuurlijk ook een professionele DJ, een glazenhaler en goede bediening – alles met de juiste outfit aan. Loop de bar binnen, solliciteer en geniet het volgende moment van een nieuwe job met bijpassende looks!

BIJROL VOOR OUDERS
Op De Nationale Kattenkwaad Dag wordt van ouders verwacht dat ze zich een beetje gedragen. Kortom rustig langs de zijlijn op het terras geparkeerd met een bakkie of een wijntje. Daar hebben ze meteen het beste uitzicht op de chaos.

SNIESTER 2017
Dol op muziek? Mis dan de Sniester vrijdag en de zaterdag niet. Maar liefst 80 internationale en nationale live-acts, van hete feestacts tot bloedserieuze fanatiekelingen, treden op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei verspreid over 13 bijzondere locaties in Den Haag op. Sniester wordt georganiseerd door Grote Markt Den Haag en poppodium Paard.

Line-up:

Altin Gün, Animal House, Banditas, Baptiste W. Hamon, Bartek, Bazzookas, bFake, Bitchy Bingo, BRUTUS, Canshaker Pi, Casanova Disco, Cooper, Cruise Control, David Douglas, De Kraaien, Dead Elvis & His One Man Grave, Deltawerk, Donnie, Double Veterans, ELLA, Every Kid Knows, Folk Road Show, GOSTO, Heck, Jacle Bow, Jim Jones and the Righteous Mind, Jo Goes Hunting, Junglebae, Kat Tuh Bak Toilettentour, De Kleine Nachtrevue, La Corneille, Lola, Lucky Fonz III, Mamihlapinatapai, Mitch Rivers, Monomyth, Mooon, Navarone, NEED, Niko, OIJ, Palmsy, Pierre Wind, Pip Blom, Pyke, Rätt N FrikK, Rectum Raiders, Robbing Banks, Ron Gallo, Simon Keats, Smutfish, Sniesterbus sessies, Son Mieux, The Dawn Brothers, The Goon Mat & Lord Benardo, The Graveltones, The Guru Guru, The Gwoof, The Parliament Of Pain, The Hague Roller Derby League, The Jerry Hormone Ego Trip, The Lucid Dream, The Peptones, The Swamp Shakers, Tony Clifton, traumahelikopter, Trio Escobar, 80’s 90’s Party, Urban Farmers, Vruchtenhagel’s Musique Tropique Soundsystem.

TICKETS
Sniester Junior (28 mei 2017): GRATIS toegang
Sniester Festival (26 – 27 mei 2017)
Early Cat (poes-partout): €10 – NIET MEER VERKRIJGBAAR
Dagticket vrijdag of zaterdag: €10 | Poes-partout weekendticket: €15

SNIESTER ONLINE
www.sniester.nl
www.facebook.com/sniester
www.instagram.com/sniester/

 

comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag