KORZO IS WARE MUZIEKHEMEL TUSSEN 20 en 22 APRIL

Den Haag – Het Korzo theater is op 20 tot en met 22 april dé plek waar muziekliefhebbers van alle stijlen hun hart op kunnen halen. Een bonte mix van concerten passeert de revue. Van het cultstuk in vain dat deels in het duister wordt uitgevoerd en van de winnaar van de Boy Edgar Prijs tot dansbare afrobeat en psychedelische Turkse surf rock. Drie dagen lang is een enorme diversiteit aan muziek uit de hele wereld in de intieme zalen van Korzo te zien, horen én voelen.

UITGELICHT
Professor van de afrobeat’ Dele Sosimi
Zeven jaar lang was hij bandleider, arrangeur en toetsenist bij de legendarische Fela Kuti en daarna jarenlang bij diens zoon Femi. Alleen al dat feit maakt de Nigeriaanse musicus Dele Sosimi tot een van de absolute spilfiguren van de afrobeat. Na het verschijnen van zijn eerste soloalbum in 2002 speelde hij op het Montreux Festival, deelde hij het podium met Joe Zawinul, afrobeat-drummer Tony Allen en zelfs rapper Ty. Maar Sosimi is ook een fervent ambassadeur van de afrobeat: hij leidt zijn eigen stichting en doceert aan de London Metropolitan University. Nu brengt ‘de professor van de afrobeat’ deze uiterst dansbare mix van vette funk-grooves, ritmische zang, koperblazers en Afrikaanse percussie naar Den Haag.

Meer info
vr 21 april 2017 | 20:30 | Korzo, Den Haag | € 16,- ( online € 14,-)
link: http://www.korzo.nl/nl/producties/dele-sosimi

Zwoele Turkse surf rock van Gaye Su Akyol
Als een brug tussen twee culturen: zo ziet Gaye Su Akyol – van huis uit antropologe – niet alleen de stad Istanbul maar ook zichzelf. Terwijl haar familie afkomstig was van de Anatolische hoogvlakte, groeide de singer-songwriter op in de Turkse wereldstad, waar invloeden uit de hele wereld samenkomen. Deze combinatie van rijke tradities vormt de basis van haar nieuwste cd Hologram Ĭmparatorluğu (‘het hologram-rijk’). Met persoonlijke, poëtische teksten brengt zij met haar band Bubituzak, die al jaren onderdeel uitmaakt van de roerige underground van Istanbul, een filmische en futuristische mix van oude Anatolische melodieën, psychedelica, rock en americanagitaren.

In de media
‘Zij zingt mooi en gekunsteld Anatolisch bij oriëntaalse strijkers, maar ook bij golvende elektrische bassen en scheurende rockgitaartjes.’ (★★★★ de Volkskrant)

Meer info
za 22 april 2017 | 20:30 | Korzo, Den Haag | € 16,- ( online € 14,-)
link: http://www.korzo.nl/nl/producties/gaye-su-akyol

Binnenkort in Korzo

za  06-05:  Moriscos II Fuente

vr  26-05:  Tamer Abu Ghazaleh 

za  27-05:  Satanique Samba Trio

ma 19-06:  Salon Joussour

 

 

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag