Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Massale opkomst Haagse jeugd voor een podiumplek

2 min read

Massale opkomst Haagse jeugd voor een podiumplek in de Koninklijke Schouwburg en op het Bevrijdingsfestival

Het was een drukte van jewelste in het Koorenhuis op zaterdag 25 maart. Zo’n 200 getalenteerde Haagse jongeren uit alle wijken, deden auditie voor Get On Stage en volgden masterclasses op het gebied van zang, lyrics schrijven, componeren, dansen en acteren.

De rij voor de inschrijfbalie was soms lang. Veel jongeren hadden zich opgegeven om hun talent te tonen aan de adviseurs van CultuurSchakel en de coaches van Musicon die uiteindelijk de geselecteerden begeleiden bij het maken van een voorstelling.

De professionals waren overrompeld van al het talent dat voorbij kwam. Uit de auditanten is een groep geselecteerd die in de meivakantie een multidisciplinaire voorstelling gaat maken. CultuurSchakel helpt met name de jeugd die nog niet op muziek- of dansles zit verder naar passend vrijetijdsaanbod in de Haagse cultuursector. Ook de Ooievaarspas en verschillende (podium)opleidingen waren aanwezig om de bezoekers te informeren.

Naast de audities konden jongeren masterclasses volgen. Wiboud Burkens analyseerde in de masterclass componeren Smells Like Teen Spirit van Nirvana met de versie van Tori Amos. Jermaine Berhoudt, afgevaardigd door Roots&Routes, vertelde rappers, producers en muzikanten meer over de basis van lyrics schrijven. Dedre Twiss leerde de zangers en zangeressen onder andere hoe zij vrij met hun stem kunnen omgaan.

Vanaf 14 april komen de coaches en talenten verschillende weekenden in april, mei en juni bij elkaar in MOOOF om onder andere op 12 juni in de Koninklijke Schouwburg een onvergetelijke show neer te zetten.

Spannend!

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten