Seven Seas Festival

World dance & music | Seminar | Performances | Food | DJs | Expo. Exploring dance & music from around the world.

Zaterdag 26 november organiseert CultuurSchakel de eerste editie van het Seven Seas Festival in Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag. Het festival exploreert werelddans en wereldmuziek in de vorm van een seminar en workshops. Het programma bestaat uit twee dagen.

DAG 1 – zaterdag 26 november
Seminar ‘Werelddans en wereldmuziek in Nederland’

Nederland is klein maar herbergt veel talentvolle mensen van over de hele wereld, met ieder hun eigen culturele bagage. Die diversiteit vind je niet altijd terug in de programmering van schouwburgen en het aanbod vanuit culturele instellingen. Als gevolg van globalisering veranderen deze tradities in de landen van herkomst en de diaspora; Ook werelddans en wereldmuziek zijn in beweging, maar wat gebeurt daarmee in een land als Nederland, waar de culturele sector continu wordt heruitgevonden. Werelddans en wereldmuziek worden nog steeds als de culturele expressie van minderheden gezien, terwijl hun groep beoefenaars steeds groter wordt.

Dagpresentator: Jörgen Tjon a Fong

Keynotespeaker: Prof. Dr. Martin Stokes

Panel 1: Migranten en hun culturele bagage
Panel 2: Traditionele genres en Nederlandse invloeden
Panel 3: Onderwijs en overdracht: professionalisering van de werelddans
Panel 4: Cultureel divers beleid?

Workshops
Hou je van dansen en muziek uit alle windstreken, kom dan naar het Seven Seas Festival en doe mee met onze workshops. We bieden op het gebied van dans: de klassieke Noord-Indiase Kathak, de hippe afrostijl Azonto, en de Kafkas Stijl. Voor wereldmuziek kun je de Javaanse gamelan workshop volgen, een workshop Afrikaans trommelen, of meer leren over de Arabische muziek.

Avondprogramma
In dit programma hebben we voor u Haagse talenten uit de wereldmuziek en werelddans bij elkaar gebracht. Een reis door de continenten langs de Seven Seas, van klassiek tot modern, van volks tot fusion. Met oa. Gokil System en Nita Liem van Don ’t hit mama

Pat Thomas & Kwashibu Area Band
Gevoelvolle zanglijnen, funky orgelpartijen en bass-discolijntjes met een ongekende groove: highlife legende en veteraan Pat Thomas klinkt met zijn 70 jaar jonger dan ooit. Mensen met een betaald ticket voor het Seven Seas Festival seminar komen zonder extra kosten naar binnen in het Paard van Troje. Aanvang: 20:00

DAG 2 – ZONDAG 27 NOVEMBER
Global Dance Discovery Day

Een dansvoorstelling met vier korte stukken uit verschillende danstradities in nieuwe vormen. Een ontdekkingstocht voor makers, dansers en publiek in de wereld van de tango, flamenco, bharata natyam en de oriëntaalse (buik)dans. Een theatrale tango, Sefardische flamenco, klassieke Indiase dans in duet met moderne dans, en verhalende oriëntaalse buikdans. Dansen van ver op een originele wijze; origineel in de zin van traditioneel en vernieuwend anders. Voor alle avontuurlijke dansreizigers die nieuwsgierig zijn naar nieuwe ‘travel steps’. Met o.a. Tango Centro, Karin Eij, Pretima Ke Dewashrie en Dalla Dream Dancers.

Workshop Dance Discovery.
Leer 4×4 elementen van 4 dansstijlen in 4×30′, voor alle niveau’s – Studio 13.00-15.00 uur

Installatie
DANCE/DEVOTION/DEVIATION is een video-installatie gemaakt door Le Grand Cru (Féri de Geus en Noortje Bijvoets) met 12 kunstenaars voortgekomen uit 50 jaar migratie in Nederland – een verhaal in woord en beeld over het leven met twee culturen, met religie als inspirerend en verbindend cultureel erfgoed. Installatieontwerp: Einstein Design. 12:00 – 18:00

Documentaire De wereld maakt muziek
Muziekliefhebbers in de schijnwerpers! Bezoekers vertellen over de mooiste concerten van wereldwijd bekende artiesten die zij in Nederland hebben bijgewoond. Een muziekfilm die een ode brengt aan de universele taal van muziek uit alle windstreken. Aansluitend Q&A met Margriet Jansen – Ketelhuis. 82 minuten cinema | 50 minuten televisieversie, Nederlands gesproken | Engels ondertiteld Producent: Jean Hellwig Vista Far Reaching Visuals in coproductie met MJCpro. Camera: Marcel Prins Editor: Diego Gutiérrez. Supervising editor: Danniel Danniel. 13.30-15.00 uur

Meer informatie over het programma en aanmelding volgt.

Line-up
Jörgen Tjong a Fong
Martin Stokes
Bart Barendregt
Marco van Baalen
Iye Echa
Joep Bor
Diederik Samwel
Maheshvari Autar
Jasmijn Rana
Marijn Cornelis
Tjarda van Straten
Terry Agerkop
Feri de Geus
Nahim Avci
Arnaud Kokosky Deforchaux
Laudie Vrancken
Amalia Deekman
Nita Liem
Naomie Pieter
Leo Spreksel
Fred Gales
Harrie van der Louw
Jeanneke den Boer
Rocky Tuhuteru
Shalini Bholasing
Sitra Bonoo
Sacred Songs
Anima Jhagroe-Ruissen
Ferdy Karto
Anima Jhagroe-Ruissen
Collins Siaw
Sadik Yesil
Oké Sène
Manggar Megar
Karim Darwish
Soeshil Sharma
Patty Broese van Groenou
Cansu Eroglu
Pouya Karimi
Dansgroep Chinese senioren
Nipah
Samar
Ra-Naisha
Avrasya
Liz Dans
Scoil Rince Damhsa na nÓg
D’versity
Kula Skoro
Pat Thomas & Kwashibu Area Band
Anita van der Helm
Karin Eij
Poernima Gobardhan
Ahlem
Le Grand Cru
DJ Elrik
Gokil System
Tango Centro
Karin Eij
Pretima Ke Dewashrie
Dalla Dream Dancers

Dit tweedaags festival is het resultaat van een samenwerking tussen o.a. CultuurSchakel en Theater De Nieuwe Regentes. De zaterdag wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds 1818 en de gemeente Den Haag, afdeling Integratie en afdeling Cultuur.
De zondag is een programma vanuit De Nieuwe Regentes; de combinatie maakt dit weekend méér dan de som der delen.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurschakel.nl/sevenseasfestival waar u ook het programmaboekje kunt downloaden en check de Facebook-pagina.

Kaartverkoop: De Nieuwe Regentes

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag