Vrijwilligers Zuiderparktheater klaar voor 9e seizoen in de openlucht

Seizoensopening door wethouder Bruines (Cultuur) & The Waterboys

Aanstaande zaterdag opent het Zuiderparktheater weer haar deuren. Na de winterslaap is het zomertheater van de stad weer klaar voor een bomvol seizoen. Verspreid over bijna 60 dagen maken er (inter)nationale muzikanten, bands, orkesten, circusartiesten en de honderden theatervrijwilligers er voor iedereen een topzomer van. Wat wordt dit jaar het hoogtepunt? Een verhaal snacken in een levensgroot patatbakje, Tsjaikovski’s Romeo & Julia door het Residentie Orkest of betoverende geluid van Birdy bij Zuiderpark Live? Zaterdag gaat om 19.00 uur het hek open voor het eerste openluchtconcert van The Waterboys. De laatste kaarten vliegen weg!

Na het klussen en onderhoud in de wind en regen, begint de zon weer te schijnen en komt het theater weer écht tot leven. Alle vrijwilligers zijn er weer klaar voor en iedereen popelt om weer bezoekers te mogen ontvangen. Met een stralend en fantastisch programma in het Zuiderparktheater hebben we er zin in om weer een onvergetelijke zomer tegemoet te gaan!” aldus de vrijwilligerscoördinator.

PROGRAMMA
Zoals iedere zomer is het programma veelzijdig en divers om zoveel mogelijk Hagenaars aan te trekken. Ook dit seizoen is Zuiderpark Live te gast en tekent de organisator Greenhouse Talent voor een stevige line-up van internationale acts, bekende Nederlandse artiesten en tributebands uit binnen- en buitenland. The Waterboys trappen af, waarna Fun Lovin’ Criminals + Rudeboy, Hollow Coves, Jose James, Scary Pocket, Bootleg Beatles, S10, Douwe Bob, K’s Choice onder andere komen. Een flink aantal concerten is ook al uitverkocht. Kijk op zuiderparktheater.nl/zuiderpark-live voor dit overzicht.

VAKANTIEPARK
In de zomervakantie vindt weer zes weken lang het Vakantiepark plaats. Een steeds wisselend gratis dagprogramma voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Van knutselen in MuseumLab, tot brassbandworkshop, excursie met de boswachter en voorlezen in het hangmattenbos. Muzikale voorstellingen maken van de donderdagmiddag een feestje. Op de Kick-off van de Zomervakantie met de Vakantiepas speelt Rico, hiphipicoon van Opgezwolle Frenk de Slak: Tempo. Als afsluiter van de vakantie staat het spektakelstuk Exit door Circumstances ism kinderopvang 2Samen gepland. Kijk voor het programma op zuiderparktheater.nl/vakantiepark.

PREMIERES & NIEUWE CONCEPTEN
Verder op de agenda deze zomer: de openluchtpremière van Shirma Rouse en het Orkest Koninklijke Luchtmacht, en de seizoensopening van het Residentie Orkest. De Ooievaarspas prestenteert het OP UIT Festival met Juf Roos en bekende urban talenten Sjaak, Bizzey en Jayh. Bij zomerse avonden van Latin in the Park en Mama Africa in the Park is het heerlijk dansen. Het The Hague Blues Festival en Rock Party of the Year zijn nieuwe concepten in de agenda, beiden door Podium aan Zee. Vaste prik op de agenda zijn ook dit jaar het Haags Beat Festival, en jaarlijkse afsluiter het Korenfestival.
Bekijk de hele agenda op zuiderparktheater.nl/agenda.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten