Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

(INTER)NATIONALE TOPDRUMMERS OP HERFSTFEST

3 min read

Paard van Troje verandert in drumhemel op zondag 23 oktober

Drumfestival Herfstfest op zondag 23 oktober in Paard van Troje is ‘the place to be’ voor alle drummers en drumdevoten uit Den Haag en omgeving. Het programma bevat optredens en workshops van vele (inter)nationaal bekende drummers in de grote én kleine zaal, een drumbeurs, jams en ‘shed sessions’ in het café, snelheidswedstrijden, give-aways en zelfs ‘drumfood’. Onder andere de drummers Cesar Zuiderwijk, Michael Schack (Netsky) en Gabor Dörnyei maken hun opwachting.

PROGRAMMA

Wie denkt aan drums in Den Haag, denkt uiteraard aan Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Als misschien wel de bekendste drummer van Nederland speelt hij op deze avond samen met een aantal andere drummers mee in de grande finale. Naast Zuiderwijk staan er op het programma van Herfstfest opvallend veel internationale namen. Zo brengt de Hongaarse en momenteel in Londen residerende alleskunner Gabor Dörnyei Den Haag een bezoek. Vorig jaar liet hij al van zich horen tijdens de DrumDrieDaagse, waar hij op de aanwezigen een onuitwisbare indruk maakte. Ook Kaz Rodriquez (UK), die backingtracks maakte voor onder andere Chris Coleman en Aaron Spears, en de Belgische Michael Schack, drummer van onder andere DJ/producer Netsky en Ozark Henry, maken deel uit van de line-up. Andere klinkende namen zijn onder andere 3MEETS2 (NL), Christian Bass (Heaven Shall Burn, DE), Yoran Vroom (NL), Marco Santos (PT) & Aly N’Diaye Rose (SN), Bart Kuijpers (NL), Eddie van Dongen (NL) en Yamato Taiko Drummer School (NL). Ook acts als De Vuilnismannen, een energieke slagwerkgroep en One Armed, van drummer Alex Wegman die alles met één arm doet, maken het programma van Herfstfest bijzonder.

In de foyer van Paard van Troje bevindt zich een drumbeurs, waar merken hun nieuwste spullen presenteren en ‘drumfood’ als ‘tomtom kha kai’ besteld kan worden. Ook vindt hier de snelheidswedstrijd plaats. In het naastgelegen Paardcafé kunnen bezoekers zelf achter de drumkit kruipen tijdens de ‘shed sessions’ of deelnemen aan de workshops.

De eerste honderd bezoekers ontvangen een goodie-bag van het bekende drummerk Zildjian, met daarin onder andere een gratis paar drumstokken.

JONG TALENT OPENT HERFSTFEST

Speciaal voor het drumfestival is het ‘Herfstfest Anthem’ gemaakt door Kaz Rodriguez en organisator Koen Herfst. Dit nummer is ook te horen onder de officiele promovideo. Herfstfest moedigt (jong) talent aan om mee te doen met een videocontest, waarbij de deelnemer zelf de drums inspeelt, opneemt en upload op de Facebookpagina van het festival. De inzender met de beste inzending mag HERFSTFEST openen in de grote zaal van Paard van Troje. De track zonder drums kan gedownload worden via de website. Inzenden is mogelijk tot en met woensdag 19 oktober.

OVER HERFSTFEST 

Dit nieuwe drumfestival is een initiatief van de bekende Haagse drummer Koen Herfst en het Haags Pop Centrum, de plek waar Herfst zijn drumstudio heeft. De eerste editie vond in oktober 2015 plaats in het HPC in Loosduinen en was een groot succes. Op zondag 23 oktober 2016 (van 12:30 tot 18:00 uur) vindt de tweede editie plaats in de poptempel van Den Haag. Herfstfest wordt georganiseerd door Koen Herfst, in samenwerking met de Slagwerkkrant, het Haags Pop Centrum en Paard van Troje. Het is bovendien de slotdag van het Haagse Popweek.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.herfstfest.com of www.facebook.com/herfstfest