Oktoberfest in Den Haag met Oktoberfestbier uit München

Feestelijke traditie van de oosterburen inspireert de Boterwaag al jaren!

Het Oktoberfest in München is hét grootste bier- en volksfeest van de planeet. Traditie is dat alleen de 6 brouwers uit München hun bieren mogen schenken. Elke brouwer maakt zijn eigen Oktoberfestbier en de variant van Paulaner is nu voor het eerst ook in Nederland verkrijgbaar tijdens het Oktoberfest in de Boterwaag aan de Grote Markt in Den Haag.

Aan lange biertafels

Even voor het beeld: 16 dagen lang (17 september – 3 oktober 2016), ruim 6 miljoen bezoekers, bijna 7 miljoen liter bier, een feestterrein van 42 ha & de grootste kermis van Europa. Gewoon op loopafstand van het centrum van München… Ooit begonnen als huwelijksfeestje van prinses Theresia & de Beierse kroonprins Ludwig, maar dan praten we over 1810. In grote tenten genieten de bezoekers aan lange biertafels van de live-muziek, gezelligheid, Duitse gerechten en natuurlijk bier, veel bier.

Oktoberfest in Den Haag – Vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2016

De Boterwaag in Den Haag maakt zich voor de achtste keer op voor het Oktoberfest. 2 dagen lang gaat het jaarlijkse festijn gepaard met de opmerkelijke tradities uit München: bier wordt gedronken uit liter pullen en aan lange tafels kan men genieten van schnitzels uit het schnitzelparadijs & broodjes braadworst van een traditionele schwenkgrill.

Dit jaar serveert de Boterwaag net als in München het eigen Oktberfestbier van Paulaner, een speciaal voor het feest gebrouwen blondbier van 6%. Daarnaast zijn er optredens van artiesten als Otto Wunderbar, Die Strasse Geblase en het trio Die Butter Waagen. De populariteit van het Duitse volksfeest is enorm gestegen afgelopen jaren, de Boterwaag aan de Grote Markt in Den Haag verwacht wederom vele bezoekers.  De toegang is gratis en je bent pas echt op je paasbest met lederhose of dirndl aan!
www.oktoberfest-denhaag.nl
FACEBOOK

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten