Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Line-up derde editie Sniester festival in Den Haag op 27 – 28 – 29 mei compleet

3 min read

Franse electro van L’oeil de Moscou, psychedelische rock van The Machete Nightclub, The Uppertones met Jamaican boogie en garagerockers The Mighty Breaks toegevoegd, ook theater en randprogrammering bekend

Het laatste weekend van mei gaat het gratis muziek- en theaterfestival Sniester weer los in Den Haag. Dit jaar telt het festival tien binnen- en buitenpodia: naast Paard van Troje, Uno en de podia op de Grote Markt zijn ook Café Rootz en Prins27 (Koorenhuis) van de partij.

Het programma is compleet
De line-up is weer ruim dit jaar en zoekt muzikaal alle hoeken op. Eerder werden favorieten bekend gemaakt als rockdarlings St. Tropez, Indian Askin, Drive Like Maria en reggaelegende Pablo Moses. Met Soul Sister Dance Revolution, Tears & Marble en AAPNOOTMIES is ook het Haagse neusje van de zalm present. De nieuwste toegevoegde namen maken het feestje compleet: ook uit de Hofstad komen garagerockers The Mighty Breaks en L’oeil de Moscou met dansbare Franse electropop; je kunt ongebreideld harenzwaaien met de psychedelische rock van The Machete Nightclub en The Uppertones bouwen een feestje met Jamaican Boogie uit Turijn. (zie onder voor de volledige lijst acts.

Afterparties
Na de bands gaat Sniester nog tot diep in de nacht door. Onder andere het Feestcafé, Club Rootz en Paard van Troje, waar je bekende Haagse muzikanten achter de draaitafels vindt, blijven tot in de vroege uren open. Bovendien wordt café September op de Grote Markt dit jaar wederom omgedoopt tot het oergezellige Gaycafé De Pink.

Theater en randprogramma
Behalve muziek is er ook van alles te doen en te bekijken op het Sniesterterrein. Of je nu theaterliefhebber bent, van knutselen houdt, van lekker eten of zin hebt in ouderwetse kermispret: ver hoef je nooit te zoeken.

Wie klaar is met alle cultuur, kan het hart ophalen op met touwtjetrekken en blikgooien bij de Skatestore Fun Fair. Bezoekers kunnen zich mee laten voeren door de True Stories van Fa. Mes in de theatertent en A Happy Family laat de aanwezigen in hun Spoken Art kennismaken met het verhaal achter het werk van operazangers, barbiers en andere kunstenaars. Groot en klein maken zelf de mooiste creaties in Jookjes Sniesterparadijs – neem je eigen t-shirt, gympen, muts of tas mee en versniester ze ter plekke. Ben je in de tramtunnel aan het rennen voor je aansluiting? Je kunt zomaar in een sprintwedstrijdje belanden met Haag Atletiek, dus doe goede schoenen aan.

Sniester en Senself
Wat Sniester extra gezellig maakt dit jaar is de samenwerking met Senself. Sniester staat namelijk bol van het talent en het team van Senself neemt je mee op Festival Safari om dat te ontdekken. Onder het banier ‘A World of Talents’ werken jongeren met een beperking naar Sniester toe. Op het festival kom je hen tegen in allerlei rollen waarin hun talent het beste naar voren komt: als gastheer, in improvisatietheater, op het podium of als safarigids. Eerdere Senself-successen zoals Holland Dance Festival laten zien dat in deze set-up barrières ver te zoeken zijn: het team van Senself gaat als vanzelf op in het festival, het publiek ervaart hoe relaxt het is om volledig jezelf te zijn en dat talent werkelijk overal te vinden is. De feelgood-factor stijgt hierdoor op magische wijze. Wie je zeker gaat tegenkomen is Dylan Slotboom, Sniesters nieuwe sterpresentator. Onder de vlag van ‘Heroes of the sky’ heeft hij zich samen met een ervaren presentator op Sniester voorbereid. Hij is met het ontdekken van zijn talent waarschijnlijk tien stappen verder dan jij en ik, maar kop op: jij hebt vast ook wel een talent. Denk er alvast over na en leg het vast in een #Senselfie als je durft! Kijk op http://www.senself.nl/media/ voor een impressie.

Hou Sniester in de gaten voor het complete programma, nieuws en capriolen van de mottige mascotte Sniester:

FACEBOOK
INSTAGRAM
WEBSITE

De complete line-up (bands):

Donnerwetter / Bökkers / St.Tropez / Death Alley / The Tubs / Lookapony / De Likt /DOOL / The Dirty Fences / Bon Voyage Organisation / Indian Askin / Pocket Knife Army / TenTemPiés / Fifty Foot Combo / Mozes & The Firstborn / Maison du Malheur / Tiny Legs Tim / Drive Like Maria / Bells of Youth / The Rumjacks / The Mystery Lights / Roos Blufpand / Oaktree / Koçani Orchestar / Klyne / The Hillbilly Moon Explosion / Pablo Moses / The Uppertones / Søren Juul / The Beatdown / 45ACIDBABIES / The Machete Nightclub

Waarvan uit Den Haag:
Iguana Death Cult / Soul Sister Dance Revolution / AAPNOOTMIES / Eef & Co / Drunktank / The Stangs / Tears & Marble / Dr. Meraki / Rage Against The Machine Tribute / The Mighty Breaks / L’oeil de Moscou.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag