Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Warrior Soul in Musicon

2 min read

Op zaterdag 26 maart zal de roemruchte Amerikaanse hardrock band Warrior Soul een optreden geven in Musicon. Als voorprogramma spelen het Zweedse Jesus Crustler Supercar en het Haagse Buzz Rockington.

Warrior Soul is een Amerikaanse hard rock band opgericht door zanger Kory Clarke. Ze stonden van 1989 tot 1994 onder contract bij het grote Geffen Records en brachten in die tijd vijf uitstekende albums uit die door een breed publiek goed ontvangen werden. Het album ‘Space Age Playboy’ is bijvoorbeeld het favoriete album van Metallica drummer Lars Ulrich. De band werd opgericht in 1987 gedurende het presidentschap van George Bush en de teksten van de band hadden vaak een politiek karakter. Muzikaal valt de band niet onder één noemer te brengen. Er zitten zowel elementen van de hard rock als meer psychedelische muziek in, ooit wel eens samengevat als ‘acid-punk’. Hoewel de band alles bij elkaar wel een miljoen platen heeft verkocht in het eigen land, is de band nooit écht doorgebroken omdat hits uitbleven. Door de opkomst van de grunge verloor Warrior Soul steeds meer terrein om vervolgens in 1995 de pijp aan Maarten te geven.

Toen in 2006 de eerste vijf albums opnieuw uitgebracht werden besloot frontman Kory Clarke om de band weer opnieuw op te richten en in 2007 werd er weer getoerd in Europa met een aantal gast muzikanten. Er volgde nog een live-album en een nieuw studio album en momenteel is de band weer volop aan het toeren. Musicon is aldus zeer vereerd om deze band te mogen ontvangen.

Kaarten kosten €10,- en zijn verkrijgbaar in Musicon zelf of via www.musicon.nl/tickets. Op de avond zelf betaald u €12,50.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten