Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Het Haagse festivalseizoen officieel geopend tijdens het HPC Winterfest

1 min read

Op zaterdag 20 februari stond het oefenruimtecentrum van het Haags Pop Centrum aan de Burgemeester Hovylaan volledig in het teken van de achtste editie van het HPC Winterfest. Met meer dan 60 optredens is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig popfestival.

Het festival werd om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Ingrid van Engelshoven. Vanaf dat moment konden de vele bezoekers volop genieten van voornamelijk Haagse acts die geprogrammeerd stonden op maar liefst 12 verschillende podia verspreid door het hele pand. Naast de Grote Zaal en het HPC Café, werden verschillende oefenruimtes omgebouwd tot popzalen. Het grote aantal nieuwe acts maakte het HPC Winterfest een ideaal festival om nieuw talent te ontdekken, maar ook een aantal gevestigde namen deden de regen buiten vergeten. Onder andere optredens van Kingfischer Sky, The Howl Ensemble, Koen Herfst & Vernon Chatlein, X-Ray Men en The Hague Reggae All Stars maakten van het HPC Winterfest 2016 een onvergetelijke editie. Gitaarbands werden afgewisseld met elektronische acts in bijna elke denkbare stijl en ook werden er nog breakdance workshops georganiseerd door Stichting Aight. Grote kans dat verschillende acts terug te zien zijn op komende popfestivals dit seizoen. De volgende editie staat alweer gepland op zaterdag 18 februari 2017.

Het HPC Winterfest werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Bazart Den Haag presents, Popunie, Fonds 1818, Stichting Boschuysen, Ready To Play, Stichting AIGHT, Drumschool Stefan van de Brug, HollandSpoorStudios, Den Haag FM, Stork On Air, 3voor12 Den Haag, Koninklijk Conservatorium, Kunstbende Zuid-Holland, Benjamin Paulus, Jupiler en de Texelse Bierbrouwerij.