Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Group Go! na 48 jaar weer bij elkaar

1 min read

Op 25 oktober 2015 om 15:30 uur geeft Group Go! zijn eerste openbare optreden sinds 1967 in Musicon, Soestdijksekade 345 in Den Haag. De groep werd 50 jaar geleden opgericht en drie van de oorspronkelijke leden zijn met twee anderen weer bijeen gekomen. Zij spelen het oude repertoire.

Achtergrond
Voordat Aad den Burger vanaf 1967 zanger was van The Shane zong hij twee jaar in Group Go!, dus vanaf 1965. Group Go! trad in die periode vooral veel en regelmatig op in Den Haag in onder meer de (oude) Marathon, Zuiderparkpaviljoen, De Eekhoorn, Club 192, De Drie Stoepen, Peter van Velzen, Kleinhaus en Sociëteit De Laan.
Twee oud-gitaristen van Go! waren aanwezig bij het eenmalig reünieconcert van The Shane in 2014 in de Uithof: Willem van Lingen, die nu in Meppel woont en Ron Benne, die in Middelburg woont. Beide treden nog regelmatig op.
Ondanks de afstand tot Den Haag werd na afloop van het optreden van The Shane het plan opgevat om ook met Group Go! weer bijeen te komen voor het ophalen van de muziek die indertijd werd gespeeld, vooral Kinks en Stones.
Aangevuld met Shane gitarist Fokke Openty en drummer Koos Wesdorp kwam Group Go! weer tot leven in de repetitiestudio’s van Musicon en nu is het moment gekomen voor een presentatie aan het publiek. Op 25 oktober aanstaande is het zover en zal Go! optreden in Musicon van 15.30 – 17.30 uur met na afloop een gezellige nazit. De zaal is open om 15.00 uur. Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten