Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Beste Drummers van Nederland op Herfstfest

3 min read

Drummer Koen Herfst organiseert op 10 oktober nieuw Haags drumfestival

Als je van drummen houdt, moet je op zaterdag 10 oktober in Den Haag zijn. Daar vindt (in het Haags Pop Centrum) namelijk de eerste editie plaats van HERFSTFEST; een gloednieuw drumfestival. Met optredens, workshops en clinics van o.a. CESAR ZUIDERWIJK (Golden Earring), OSCAR KRAAL (o.a. Milow en Candy Dulfer), RICK VAN WORT (Jett Rebel), JIMMY VAN DEN NIEUWENHUIZEN (VanVelzen), OLAF FASE (Slagerij van Kampen), LAURENT MERCIER (topdrummer uit België) en KOEN HERFST zelf (o.a. Armin van Buuren) is de line-up om van te smullen. Om het drumfestival nóg spectaculairder te maken heeft Herfst ook de YAMATO TAIKO DRUMMING SCHOOL (Japans drummen op reusachtige drums) weten te strikken als afsluiter van de dag. Een waar drumspectakel in Den Haag dus, tussen 13:00 en 22:00 uur. Misschien wel net zo bijzonder als de line-up; de entree is gratis! Kijk voor meer informatie op www.herfstfest.com

VOLLEDIGE LINE-UP: MEER DAN 20 TOP DRUMMERS
De volledige line-up van het Haagse drumfestival bestaat uit:
YAMATO TAIKO DRUMMING SCHOOL (Japans drummen)
CESAR ZUIDERWIJK (Golden Earring)
OSCAR KRAAL (gespeeld bij o.a. Milow, Candy Dulfer & Anouk)
RICK VAN WORT (Jett Rebel)
JIMMY VAN DEN NIEUWENHUIZEN (VanVelzen)
OLAF FASE (Slagerij van Kampen)
VERNON CHATLEIN (ex-Kuenta i Tambu)
LAURENT MARCIER (Belgische topdrummer)
ISAI REIZIGER (Taymir)
KIT CARRERA (The Deaf)
EDDIE VAN DONGEN (Chez Brood)
LESLEY STRIK (The Howl Ensemble)
ZEP BARNASCONI & WESLEY MAROTEL (drumduo)
MEES RIECHELMAN (Slagwerkkrant drumtalent 2013)
ROEL VAN DER SLUIS (Drummer and drumtech bij Blue Man Group)
STEFAN VAN DE BRUG (Drumschool Stefan van de Brug)
RICHIE BLEIJENBERG (F)
SHED SESSIONS NETHERLANDS (4 drumstellen in een cirkel en shedden maar!)
KOEN HERFST (o.a. Armin van Buuren en I CHAOS)

Het tijdschema wordt binnenkort bekend gemaakt.

DRUMBEURS, DRUMSTICKS ETEN EN DRUMVEILING
Neem een kijkje op de drumbeurs waar je de nieuwste bekkens van ZILDJIAN kunt bewonderen en zelfs prijzen kunt winnen, check de nieuwste vellen van EVANS en test diverse TAMA drumstellen. Aan eten is ook gedacht; wat is er beter op een drumfestival dan drumsticks? Ook is er een speciale DRUMVEILING, waarbij o.a. gesigneerde drumstokken en vellen van de bekende drummers geveild zullen worden, hierover binnenkort meer.

SHED SESSIONS & BLAST-CONTEST
In een van de studio’s staan vier drumstellen in een cirkel en worden de hele dag zogenaamde ‘Shed Sessions’ gehouden; jams en battles tussen drummers waar elke bezoeker aan kan mee doen. SHED SESSIONS NETHERLANDS is host en legt de ‘sheds’ ook vast op video! In een andere studio organiseert ‘METAL DRUMMERS COMMUNITY NEDERLAND’ een heuse ‘blast-contest’; wie is de snelste drummer van het festival? Deelnemers ontvangen sowieso een blik MONSTER Energy drank en maken kans op prijzenpakketten, bestaande uit drumstokken, shirts en het gloednieuwe album van Koen’s metalband I CHAOS: “Masterbleeder”.

SPEEL MEE MET KOEN’S ALBUM ‘BACK TO BALANCE’ IN PROFESSIONELE STUDIO
Alsof het allemaal nog niet genoeg drumspektakel is, staat ook de opnamestudio in HPC (Holland Spoor Studios) in het teken van HERFSTFEST. De hele dag kunnen drummers hier meespelen op nummers van “Back to Balance”; het eerste solo album van Koen, dat volgende maand wereldwijd uitkomt. Er is echter maar beperkt plaats, dus wil jij in een professionele studio een drumcover van Koen opnemen? Plaats dan een video van jezelf, waarop je al een nummer meespeelt op de Facebookpagina van Koen: www.facebook.com/koenherfst

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten