Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Zeer geslaagd Haags UIT Festival

2 min read

Paul de Leeuw, Spinvis, Janne Schra, Danny Vera, Het Nationale Toneel, NDT, Loes Luca, Yentl & de Boer en heel veel andere artiesten luidden gisteren op de diverse buitenpodia en binnenpodia het Haagse culturele seizoen 2015/2016 in. Ruim 75.000 mensen bezochten de activiteiten in de binnenstad van Den Haag. Ook de kaartverkoop op de Cultuurmarkt was zeer succesvol. Er was muziek, dans en theater in alle genres en de bezoekers genoten van de inspirerende en ongedwongen ambiance.

De Cultuurmarkt aan het Lange Voorhout werd druk bezocht. Meer dan 100 culturele instellingen presenteerden zich, vaak met een opvallende of verrassende activiteit. Veel aandacht van het publiek was er voor het Den Haag Danst! podium in het midden van het Lange Voorhout. Rondom het Spuiplein werd het stadsontbijt in Theater aan het Spui druk bezocht, waarna er onder meer verschillende activiteiten voor de kleintjes waren. Zowel Theater aan het Spui en de Nieuwe Kerk trokken volle zalen. Filmliefhebbers konden gratis een film van komende filmfestivals bekijken. Bands, hiphop en breakdance, kunst en een indrukwekkende barbecue creëerden een sfeer op de Hofplaats waar vooral veel jongeren op af kwamen. Koen Herfst en Pinãta zetten de boel (positief) op zijn kop, het Haags HipHop Centrum gaf showcases en ook de Three High Fives waren grote sfeermakers.

#HUF2015
“Over het verloop van het festival zijn we zeer tevreden. Hoewel het aan de begin van de dag wat regende, is de vooral tijdelijke afwezigheid van grote festivallocaties zoals het Spuiplein, Lucent Danstheater, de Dr. A. Philipszaal en het Atrium van het Stadhuis de reden voor een lichte daling van het bezoekersaantal. Het LDT en de Dr. A. Philipszaal presenteerden hun komende programmering al een dag eerder met het ‘Open Huis’ in het Zuiderstrandtheater”, vertelt Caspar Stuyling-de Lange namens de organisatie. “Het is elk jaar een feest om dit festival te organiseren. De reacties zijn ontzettend positief en we hebben vandaag alleen maar lachende gezichten gezien. We kijken nu al uit naar volgend jaar.”

Terugkijken?
Foto’s en de filmregistratie zijn binnenkort te bekijken. Houd Facebook en Twitter in de gaten om te weten wanneer precies!

Volg Haags UIT Festival via
www.haagsuitfestival.nl, www.facebook.com/haagsuitfestival, www.twitter.com/haagsuitfest
#HUF2015

Foto’s Party Mania

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten